Abalone


Abalone - Historia och ursprung

Abalone är inte en kristall eller sten utan ett snäckskal / mollusk. När musslan är i skalet kallas den oftast havsöra och är en delikatess. Men snäckskalet är minst lika viktigt och skall absolut inte slängas. Det är inte bara vackert utan kan användas till mycket.
Abaloneskal har använts så länge människor har behövt skålar. De kan också användas till vackra smycken, då insidan av skalet är pärlemor.
De amerikanska indianerna använde Abaloneskal som symboler för modersgudinnan. Flera kulturer använder skalen för att bränna salvia, rökelse eller gräs för att deras böner skall bli hörda. 

Abalone - egenskaper

Alla borde äga ett abaloneskal, den lugnar panikattacker om du håller i skalet när det känns som värst. Den främjar matsmältningen och är riktigt bra att ha i köket eller på skrivbordet på jobbet om du har en tendens att slänga i dig maten vid datorn.
Om man ställer ut abaloneskal i hemmet kan de hjälpa till att lugna ner uppretade sinnesstämningar och ge en känsla av frid.
Om du är en mamma som har problem med trilskande barn, besvärliga tonåringar eller en partner i medelålderskris är smycken av abaloneskal väldigt bra att bära då de hjälper dig att hantera personer på bästa sätt och behålla ditt lugn.
Att meditera med abaloneskal är också en fantastiskt upplevelse då det finns de som upplever ett levande ljus från pärlemoren inne i snäckskalet.
Om du har hyperaktiva barn hemma som har svårt att varva ner uppmuntra dem att hålla i skalet flera gånger under dagen, prata gärna om mönstret i snäckan under tiden och fråga vad de ser, både en övning i koncentration och skalets helande egenskaper kan ge barnet lugn.