Krysopras

Krysopras - ursprung och historia

Krysopras även kallas äpplesten är härligt citron eller äpplegrön. Det är en halv ädelsten som innehåller små mängder nickel. Krysopras tillhör Kalcedon gruppen.
Krysopras är vårens sten, och när helst på året som du känner för att ta in vår i ditt hus så skall du ha en Krysopras till hands, lägg den gärna i vatten och stänk sedan lite av vattnet i dit hem för att få en optimistisk och klar energi i huset.
Förr trodde man att Krysopras hade fallit ner från himlens stora äppleträd.

Krysopras - egenskaper

Det är en ädelsten som skänker ett djupt meditativt tillstånd, den ger hopp och lockar fram talanger. Den uppmuntrar också till trohet både i affärer och på det personliga planet. Ett tips är att ha en Krysopras vid sina tarot kort då den kan hjälpa dig att se en oväntad lösning på en fråga.
Krysopras är också en symbol för en andra chans. 

Citron Krysopras: Ljusare grön nästan lite mot det gröna hållet i färgen, därefter namnet citron krysopras. Det sägs att Alexander den stora hade en citron krysopras i sitt bälte för att få tur på slagfältet. Den förbättrar huden och ökar rörligheten i musklerna. Den kan också hjälpa till att balansera upp hormonbalansen i kroppen och lindra gravid illamående.