Jaspis

Jaspis - ursprung och historia

Jaspis är ett aggregat av mikrokornig kvarts och/eller kalcedon och andra mineralfaser. Jaspis kommer i många olika mönster och färger, Blå jaspis är dock ganska sällsynt. Namnet jaspis kommer i från det grekiska språket och betyder prickig sten.
Jaspis är en otroligt populär och älskad kristall då den är både vanlig att få tag på och den har många fina egenskaper och energier. Den är väldigt närande, den skänker lugn och frid. Den hjälper också till att påminna människor om att vara hjälpsamma. Jaspis kan hittas över hela världen, men vissa sorter kan vara aningen svårare att få tag på. ex en speciellt Ocean Jaspis sort som enbart finns på Madagaskar. Polykrom Jaspis är också ganska ovanlig då det är en relativt ny fyndighet som också den har hittats i Madagaskar.

Jaspis - egenskaper

Jaspis är en väldigt vårdande kristall och den ger dig den hjälpen du behöver.
Jaspis kan hjälpa dig att minnas dina drömmar och är en bra sten att ta till på shamanska resor. Jaspis ger också stöd för att du skall vara dig själv och tala din sanning. Den hjälper till att stärka dina organisatoriska egenskaper och hjälper dig att avsluta och genomföra projekt. Jaspis kan också förlänga den sexuella njutningen. 

Kristallin form:Trigonal
Månadssten
Chakra: 
Mohs hårdhetsskala: 6,5-7
Kristallvatten: 

Blå Jaspis
Brun Jaspis
Gul Jaspis
Grön Jaspis
Röd Jaspis
Basanit (Svart Jaspis)
Brecci Jaspis
Dalmatin Jaspis
Humla Jaspis
Kambaba Jaspis
Landskaps Jaspis
Mokait Jaspis
Ocean Jaspis
Picasso Jaspis
Polykrom Jaspis
Regnskogs Jaspis
Zebra Jaspis
Elefant Jaspis
Kiwi / Sesam Jaspis
Camouflage Jaspis
Leopard Jaspis
Vallmo Jaspis