Brecci Jaspis

Brecci jaspis - ursprung och historia

Brecci jaspis har ofta en röd bas med mörka inslag av hematit. Det är en typ av silikonoxid med varietet av Kalcedon, den har också ofta järnsammansättningar. Den kan också förekomma med vita nyanser. Breccicerad betyder att flera olika typer av mineraler och stenar har smält samman naturligt i naturen.
Förr i tiden så trodde man att man kunde bryta långa perioder av torka genom att kasta en brecciated jaspis ut i vatten. 

Brecci jaspis - egenskaper

Brecci jaspis är förknippad med styrka och vitalitet. Den kan användas för att ge mental klarhet och fokus till en tidigare upplevd händelse, erfarenhet eller ett tidigare liv.
Den är speciellt bra för att lindra orolig mage, hjälper också mot eksem och psoriasis och andra typer av hudproblem. Den kan också påskynda en långvarig läkningsprocess eller lindra långvarig sjukdom.
Brecci jaspis stimulerar basen och sakrala chakran förutom rengöring och stabilisering av aura fältet. Den hjälper bäraren genom tuffa tider och ger lugn och en härlig känsla av välbefinnande till dem som bär den för sin självkänslas skull, om man känner sig misslyckad är brecci jaspis en fin följeslagare att bära med sig varje dag.
Om du lägger en breccis jaspis på ett ställe med värdefulla eller ömtåliga saker så kan brecci jaspis hjälpa till att förekomma olyckor som kan göra att de går sönder.