Kristaller - Stenar

Kristallers helande egenskaper genom historien

Kristaller är inte bara vackra utan också enormt omtyckta och populära för sina energier och egenskaper. Kristaller är unika då de med sin alldeles speciella atomuppbyggnad vibrerar på frekvenser som är väldigt lika människors. Vilket gör att vi kan använda oss av kristaller för att balansera om och rena våra vibrationer som finns i kroppen och som gör att vi mår bra. Om våra vibrationer, chakran eller meridianer inte är i balans så mår vi oftast ganska dåligt, det kan ta sig uttryck både fysiskt och psykiskt.
Order kristall kommer ifrån grekiskans krystallos eller krysos som betyder is eller iskall, förr i tiden trodde man nämligen att kristaller skapades av is.
Bland de första nedskrivna benämningarna vi vet om av kristallers läkande energier och krafter är från forntida Egypten ca 1500 f.kr. Där kan man läsa i papyrusrullar från Ebers om kristallernas kraft. Man hade tillexempel listat Lapis Lazuli som skulle bota ögonbesvär, hematit som hämmade blödningar om man hade skurit sig och smaragd som kunde bota vissa typer av magproblem. 

Kristaller i den nordiska folktron och fornnordiska historien

Här i skandinavien finns det en mycket lång och stark tradition av att samla in och använda sig av kristaller. Vikingakvinnorna samlade tillexempel bärnsten och bergkristaller som de hittade på stränderna och vid bäckar och åar, de visste redan på den tiden om deras läkande magi. Tänk att vi fortfarande än idag håller liv i en tusen år gammaltradition när vi går ut och samlar bergkristaller och bärnsten!
I Danmark och delar av södra Sverige användes sländor med ovandelar av bergkristall, enligt folktron så fångade bergkristallen på sländan om ljuset när man snurrade när man vävde och på så sätt fångades alla regnbågens färger in i garnet. Detta är en tradition som är mer än tusen år gammal. Att väva eller sy in magi, kristaller och trollformler i sina kläder var inte ovanligt förr i tiden. Man kunde sy in skyddande kristall amuletter eller mumla besvärjelser över plagget för att det skulle skydda sin nya ägare.  En kristall som använts ända sedan bronsåldern som skyddande amulett var Jet då den sas ge självförtroende och starkt beskydd speciellt för sjömän som skulle korsa havet. 

Vad kan man använda sina kristaller till?

Kristaller kan användas på så många olika och roliga sätt! Själv bär jag nästan alltid med mig någon kristall i jackfickan eller i fickan. Något som också är väldigt populärt är att bära dem i smycken.
Lyckostenar eller no worry stenar som de också kallas är otroligt sköna att ha när man känner oro eller väldigt mycket stress, nästan som en naturlig stressboll! Man kan också inreda sitt hem med kristaller för att förändra och förbättra energierna i huset eller på arbetsplatsen.
Vissa kristaller kan man också gräva ner i trädgården för bättre växt förhållanden för träd och plantor.
Inom healing använder man kristaller för att balansera upp kroppens chakra hjul. Och inom ritualer kan man använda olika typer av kristaller för att manifestera särskilda tankar eller önskningar.

Våra kristaller

Våra kristaller och stenar som vi säljer i vår butik är 100% naturliga, därför kommer dom skiljas åt i färg och form. Det är alltså inte säkert att de kommer se exakt likadana ut som de gör på bilden. Alla produkter säljs styckvis om inget annat anges på själva produkten. Vi strävar efter att ha så bra kvalitet som det bara går. Vi försöker också att köpa kristaller och produkter som är framtagna på etiskt godkända sätt. Vi har leverantörer i både Europa och kina. 


Ammonit platta

Slutsåld

Selenit orm

Slutsåld

Fairy stenar

Slutsåld

Karneol spets

Slutsåld

Saffordite stor

Slutsåld

Svart agat XL

Slutsåld

Ametist måne

Slutsåld

Kristall Buddha

Slutsåld

Armband Karneol

Slutsåld

Trumlad Kunzit

Slutsåld