Opal

Opal- historia och ursprung

Opal är en ädelsten som består av amorf vattenhaltig kiseldioxid. Färgspelet i en opal kommer utav små mikroskopiska kulor kristobalit. Man skiljer på opaler med vit bas och opaler med svart, då opaler med svart bas är ovanligare. Om en opal har ett färgspel är den så kallad ädel, är det en opal utan färgspel är det en vanlig mineral.
Opal kan också förekomma syntetiskt så var noga med att du hittar och köper en naturlig opal kristall. Opaler innehåller också mycket vatten och kommer med tiden torka ut och spricka, om du vill förlänga din opals livslängd så smörj in den med vatten eller olja med jämna mellanrum.
Förr i tiden gavs opaler ofta till sjömän som la dem i fickorna för att de hoppades att de skulle spricka och visa en dyrbar juvel.

Opal - egenskaper

Opal är en spröd kristall med en fin vibration, opal är absorberande och eftertänksam. Den stärker ditt egenvärde och hjälper dig att inse din fulla potential. Opal stärker livsviljan och motverkar Parkinson sjukdom. Om du är intresserad av att veta mer om andra opaler så kan du klicka på dem i listan här nedan: 

Kristallin form: Amorf
Månadssten
Chakra: Kronchakrat
Mohs hårdhetsskala: 5,5-6,5

Rosa opal
Svart/Brun opal
Blå opal
Körsbärs opal
Krysopal
Eldopal
Grön opal
Hyalit (Vattenopal)
Dendritisk opal
Regnbågs opal