Aragonit

Aragonit - ursprung och historia

Aragonit är ett mineral av kalciumkarbonat (Samma mineral som Kalkspat eller kalcit består av) Aragonit uppstår av kemiska processer som främst hittats i marina och sötvattens miljöer. Man hittar därför ofta Aragonit i varma källor och grottor där det har funnits eller finns vatten, gärna vid snäckskal och korallrev. Aragonit har fick sitt namn 1797 efter den Spanska staden Molina de Aragón. Aragonit i sin råa form är oftast i små kluster i brun/röd och orange färg. Aragonit finns också i blått, rosa, gul, grön och vit. 

Aragonit - egenskaper

Aragonit är en starkt jordad kristall och förbunden med jorden. Den är förknippad med moderjord och är bra för att hjälpa till med äggstockarna och fertiliteten. Den sägs också kunna hela och stärka relationerna mellan föräldrar och barn. Den hjälper till att ta bort energi blockeringar och avlägsnar stress.
Den är också bra mot ryggproblem och nervsystemet. Om man har en Aragonit hemma kan det hjälpa familjemedlemmar att hålla tiden och inte skjuta upp saker till morgondagen. Det är en kristall som får dig att känna dig väl till mods. 

Kristallin form:Ortorombisk
Månadssten
Chakra: 
Mohs hårdhetsskala: 3,5- 4
Kristallvatten: Bara indirekt

Blå aragonit
Gul aragonit
Grön aragonit
Vit aragonit
Rosa aragonit