Brun Jaspis

Landskaps jaspis - ursprung och historia

Brun Jaspis även kallas landskapsjaspis, eller egyptisk marmor om den har två stycken bruna nyanser. Landskapsjaspis är oftast flera olika nyanser av brunt och beige.
Förr i tiden så slipade de nordamerikanska indianerna pilspetsar av brun jaspis för att använda som skyddande amuletter mot fara och för att ge dem seger i strider. Inom flera kulturer runt om i världen så har brun jaspis varit en sten helgad åt moder jord och är det fortfarande. 

Landskaps jaspis - egenskaper

Brun jaspis har kontakt med moder jord, jordens energier och uppmuntrar oss till ekologiskt medvetande och till att ta hand om det som jorden ger oss. Den för upp dolda känslor till ytan och tankar som du har trängt undan. Den kan också hjälpa dig att få din ekonomi under kontroll speciellt när det kommer till utgifter.
Den stärker immunförsvaret och förbättrar mörkerseende, Brun jaspis är också bra om man har starka rädslor och fobier då den motverkar panik och hjälper till att stabilisera upp kroppen och tankarna. Den underlättar också djup meditation och astral resor och kan hjälpa dig finna budskap från dina tidigare liv.