Klar kvarts / Bergkristall

Bergkristalll - ursprung och historia

Bergkristall eller klar kvarts är jordens vanligaste kristall. Och tillhör mineral familjen kvarts och är en silikondioxid. Redan på 1400-talet började lokalbefolkningen i Schweiz organisera sig som professionella kristall letare, så kallade "strahlers", efter "strahlen", dvs. stråla, då kristallerna de samlade in ur sprickor och klyftor reflekterade ljuset vackert. De finaste Bergkristallerna finns idag i gruvor i Arkansas i USA, men även i Sverige har vi många fyndplatser, speciellt i norra Sverige.  
Våra forntida myter berättar att Herkules råkade tappa sanningens kristall från gudaberget i Olympien, kristallen krossades i flera miljoner bitar och de är de små fragmenten av sanningens kristall som vi kallar bergkristall idag. Därför sägs det också att man inte kan ljuga när man håller i en bergkristall.
I Keltisk folktro så skall man koka nio stycken bergkristaller och sedan dricka vattnet under nio dagar för att återställa sin hälsa och energi. 

Bergkristall - egenskaper

Om du bara vill ha en enda kristall för healing och må bra då är det bergkristall du skall ha. Den drar till sig solljus och livskraft från allt som växer, den drar också till sig energi från änglar, gudinnor och gudar. Lägg gärna Bergkristall i badkaret när du skall bada för att få ny frisk energi.
Bergkristall lagrar all denna energi och kan sedan användas vid healing. Den kanske lindra brännskador och vibrerar på en hög frekvens så den är ett fantastiskt redskap vid meditation.
Den är också energisparande! testa att lägga en bergskristall i bilen och se om du märker någon skillnad på energi förbrukning/bränsle förbrukningen på bilen. 

Använd Bergkristall i vardagen

* Lägg bergkristall på ett fat i hemmet eller på arbetsplatsen för att skapa optimistiska energier och ta bort stagnerade energi. 

* Gör kristallvatten på bergkristall för att öka din energi nivå och hela kroppen på dåliga energier. Låt då kristallen ligga i vatten från morgonen till kvällen. 

* Lägg Bergkristall i badvattnet för att återställa kroppens energi nivå

* Håll i en bergkristall när du ber eller mediterar för att kunna överföra kärlek och meddelanden till nära och kära. Bergkristall överför också negativa energier till positiva.

Olika typer av bergkristall:

Dubbelterminerad
Historiekristall
Isiskristall
Kanaliserande
Kvarts kluster
Bergkristall ljuskrona
Ljuskvarts
Regnbåge
Tvillingkristall
Kristallkula
Bergkristall pendel