Citrin

Citrin - ursprung och historia

Citrin är den guldbruna varieteten av kvarts. Citrin förekommer i sin naturliga form men är ganska sällsynt. Den finns också som upphettad ametist eller rökkvarts. Även om den då får utseendet av citrin så ändrar den inte egenskaper utan är just en bränd ametist eller rökkvarts så tänk på detta när du köper citrin så att du vet att du får en äkta. Den gula färgen i kvartsen kommer utav järn. Namnet citrin har den fått efter den gula härliga frukten citron. 
Citrin sägs innehålla rent solljus och det sägs att den inte kan absorbera negativ energi utan är alltid odelat positiv. 
Här i Skandinavien och vissa länder i Europa har citrin enligt tradition lagts vid bokföringsböcker, penningpungar eller kassaapparater då den sägs dra till sig förtjänst och affärer. 

Citrin - egenskaper

Citrin sägs vara solens strålar och är starkt energi givande, den kan också kallas lyckosten då den för med sig positiva känslor och tankar.
Citrin är bra att bära med sig i skolan eller på jobbet då den hjälper dig att hålla energinivån uppe.
Bra kristall att bära med sig om man kämpar mot fobier, rädslor och depression.
Den hjälper bukspottkörteln att fungera effektivt även lever, mjälte, gallblåsa fungerar mer effektivt med en citrin. Den lindrar allergier och hudproblem.
Citrin ökar din övertalningsförmåga och förbättrar din ekonomi.  

Kristallin form:Trigonal
Månadssten
Chakra: navel chakrat
Mohs hårdhetsskala: 7
Kristallvatten: Kan användas direkt.