Blodsten ( Heliotrop )

Heliotrop - ursprung och historia

Heliotrop även kallad blodsten är ett mineral, av inmängd klorit mörkgrön, med röda jaspisgnistor uppblandad kalcedonvarietet, som kommer från Egypten, Centralasien och Indien. Blodstenen har fått sitt namn av den färgar vattnet rött om man lägger den där på grund av järnet i stenen. Heliotrop betyder att vrida sig mot solen eller vändning, och detta är en riktig solsten. Förr i tiden trodde man att om man doppade heliotropen i vatten överförde man solens magiska krafter till vattnet och då skulle vattnet läka alla blodsjukdomar.
Det finns en legends som härstammar helt tillbaka till Jesus tid, och legends säger att blodsten förr var en vanlig grön jaspis men under Jesus korsfästelse så droppade hans blod ner på jaspis och gav blodstänk på stenen dessa röda fläckar är sedan dess en påminnelse om Jesus lidande på korset. 

Heliotrop - egenskaper

Detta är en bra sten att ha med sig till förlossning då den skall underlätta i födelsearbetet. Den sägs också kunna kontrollera vädret.
Den sägs vara extra effektiv om man har smärtor i korsryggen.
Det är väl inte så konstigt att den också är djupt förknippad med alla typer av läkning som gäller blodsjukdomar, den skall vara speciellt effektiv med blodbrist, diabetes, högt blodtryck och cirkulationsproblem.
Psykiskt så fungerar den som en beskyddare för både vuxna och barn mot alla typer av översittare och mobbare.