Kristall pyramider och kristall torn

Kristalltorn och kristall obelisker genom historien

Så långt tillbaka vi kan minnas har torn/obelisk och pyramid formen tilltalat människan,  Just Obelisken tror vi härstammar från det antika Egypten där den äldsta obelisken är känd från Teti I:s tid omkring 2 900 f.Kr. De äldsta obeliskerna som vi vet om kan härledas tillbaka till kulten som dyrkade Benben den första kullen som höjde sig över havet när jorden skapades. Obelisker sägs leda energi uppåt och oftast restes torn/obelisker för att hedra någon viktig händelse eller minne. Men obelisker eller torn med en spets som pekar upp mot himlen kan återfinnas i de flesta antika civilisationer, vi vet inte helt om de bara var av ceremoniell betydelse eller om de faktiskt kunde leda energi genom obeliskerna. En sak är säker att torn och obelisker har varit väldigt viktiga och heliga för människor så långt tillbaka i tiden som vi vet om. Kanske människor alltid har vetat om kristallernas krafter och på så satt använt sig av dess ledande energier. 

Kända kristalltorn och obelisker i världen:

Den vanligaste stenen att bygga obelisker i var granit, då granit är ett väldigt hårt mineral, den är också fri från sprickor och är väldigt stöttålig, och tålig under press och tryck. Granit är såpass tålig att den används i vissa kärnkraftverk för att innesluta reaktorerna. Det är en mineral som är väder tålig och som står sig väldigt bra mot försurat regn. 

Kända Obelisker:

File- obelisken -  i övre Egypten (En av de två obeliskerna som hittades står nu i Dorset, England) Obelisken är gjord i granit.
Vatikanobelisken - står på Peters platsen och uppfördes år 1586
Washingtonmonumentet- Står i Usas huvudstad Washington bredvid Kapitolium. Monumentet är en cirka 170 meter hög obelisk, byggd 1848-1884, Detta är världens högsta murade torn.
Obelisken i Stockholm - står utanför Stockholms slott på Slottsbacken. Den invigdes den 3 oktober 1800 och är en obelisk som är ritad av arkitekten och målaren Jean-Louis Desprez och rest av byggmästaren och uppfinnaren Jonas Lidströmer. 

Kristalltorn egenskaper och användnings områden

Att använda kristaller som är slipade eller har en naturlig spetsig sida gör att man kan kontrollera energiflödet i kristallen.
Om man exempelvis använder en ledar kristall i ett kristallnät är det bra att den har en spetsig sida för att lättare kunna leda ut energin i hela kristallnätet. Ett kvarts torn av exempelvis bergkristall blir energi ledande mot den riktningen som spetsen är, om du har en dubbelterminerad kristall vilket betyder att den har spetsar i båda ändarna så är den multiledande, vilket betyder att den både leder ut dålig och stagnerad energi samtidigt som den tar in ny och frisk energi.