Chakra healing

Chakra är energipunkter i kroppen som liknas vid snurrande hjul, det är också precis vad ordet chakra betyder på sankrift alltså hjul. Varje energipunkt vibrerar med energi Ju högre vibrationsfrekvens, desto mer i balans är dina chakraner. 

Om ett chakra inte är i balans kan du uppleva: irritation, oro, ångest, tvångsbeteende och överdrivet fokuserad på specifika saker. Man kan också uppleva fysiska problem som huvudvärk, ont i halsen eller magen, ont i ryggen och i bland även ledvärk. 
Kroppen innehåller 7 stycken större chakraner och fyra mindre. Bilden nedan visar de sju största. De fyra mindre är: över och undre hjärt chakranerna och hand chakran som sitter i båda handflatorna. 


Auran

Utöver våra chakran så har vi vår aura som också behöver vara stark och inte ha några försvagningar eller hål för att vi skall må bra. Vi har sju stycken lager i vår Aura. 
I kristallhealing så kollar vi alltid auran för försvagningar eller negativa energisträngar som behövs tas bort för att man skall kunna läka fortare och må bättre.


Metoder för att balansera våra chakraner.

Det finns flera metoder för att våra chakraner skall komma i balans igen. Vi presenterar några av dessa metoder här nedan. 

Kristallhealing:
Att använda sig av kristaller för att balansera våra chakran är ett kraftfullt och effektivt sätt. Först så använder man antingen en pendel eller de som är duktiga kan använda sina händer för att läsa av energin i alla sju chakran. Då kan man se om ett chakra är i balans, blockerat eller i obalans. Efter det kan man bestämma vilket kristallutlägg och vilka kristaller som passar dig bäst. Ofta så gör man också en avläsning av auran för att se om det finns "hål" eller försvagningar. Efter man är färdig med kristallutlägget gör man en ny energiavläsning för att se så att chakranerna är i balans. 

Yoga:
Att använda sig av yoga för att öppna upp sina chakraner är ett jätte bra sätt!
Det finns en uppsjö av bra yoga program och lärare där ute. Ta gärna hjälp av någon som har bra kunskap och intresse och låt kroppen uppleva det underbara med yoga. 

Chakra meditation:

Chakrameditationen kommer från den gamla hinduismen. Chakraerna nämns för första gången i Veda (gamla hinduiska skrifter) någonstans mellan 1500 och 500 f.Kr.
Enligt Veda sägs chakrana vara formade som lotusblommor med många kronblad. Kronbladen är i sin tur förknippade med specifika chakraljud som innehåller de unika alfabetljuden (fonem) i sanskritspråket.
Med vibrationer mellan kronbladen öppnas chakrana upp. Ju högre frekvens, desto mer i linje kommer dina chakran att vara.
Meditation för chakrana innefattar ett antal olika metoder för mindfullness och meditation. I huvudsak är det en form av meditation som riktar sig till dina blockerade eller ojusterade chakran. Du kan välja att använda chakrafärgsmeditation, en meditation på energi eller en meditation på ett enskilt chakra.

Chakra produkter:
Vi har bra produkter för healing och chakra balansering. Du hittar dem om du klickar på bilden. 


Crystal tapping

En härlig stund för dig och din kropp.

Crystal tapping fungerar precis som vanlig tapping att man "tappar" på meridian punkter för att frigöra stagnerad energi och blockeringar. (Meridianer är energilinjer som löper i kroppen, punkterna man tappar på är slutpunkterna) 

När man använder kristaller som hjälpmedel i tapping så får man en kraftfullare och starkare resultat. Se gärna på videon för mer information. Att följa oss på tiktok är också ett bra tips, där pratar vi om kristallers egenskaper, tips och andra roliga saker.