Angelit

Angelit - Ursprung och historia

Angelit är egentligen en form av Celestit ((strontiumsulfat) som har pressats samman i miljontals år. I rå form har den ofta lite ådringar men trumlad eller slipad är en grå, blå eller himmelsblå. För flera tusen år sedan användes Angelit i dagens Peru som healing sten. Om du håller i en Angelit så sägs det att du skall få kontakt med din skyddsängel. Angelit har fått sitt namn från att den sägs kunna hjälpa dig att komma i kontakt med änglavärlden. Ursprung: Egypten, Storbritannien, Tyskland, Mexico, Peru, Polen

Angelit - egenskaper

Angelitens främsta egenskaper är att den kan hjälpa oss att komma i kontakt med vår skyddsande eller skyddsängel, den kan också hjälpa till att kanalisera budskap till de högre dimensionerna. Det är en väldigt spirituell sten med kraftfulla andliga energier.
Angelit sägs underlätta telepatisk kommunikation. Den hjälper dig också att bli mer tolerant och öka din förståelse för andra varelser, den kan också hjälpa till att minska rädslor och fobier. Den kan också minska känslan av ensamhet och hjälpa oss att se de människorna runt oss som vill hjälpa oss.
Den är också bra om man vill få kontroll över sin vikt. 

Kristallin form:Ortorombisk
Månadssten
Chakra: hals chakra
Mohs hårdhetsskala: 6
Kristallvatten: Kan användas indirekt