Pendlar

Kristallpendel - inom historien

Kristaller som är slipade som en spetsig pendel har använts väldigt länge, då en spets kanaliserar energi. Inom häxkulturen används pendlar i ritualer för att sätta skyddsbesväljerser och andra ritualer. Pendlar finns i massa olika utföranden och kristaller. Vårt tips är att satsa på en enkel pendel i metal kedja gärna med någon kvarts kristall eller Selenit. Kvarts leder och för energi och selenit renar. 

Kristallpendel inom holistisk healing

Inom kristall healing och holistisk healing så använder man oftast en kristallpendel för att läsa av kroppens chakrater. En pendel kan hjälpa oss att se om ett chakra är i balans, blockerat eller i obalans. För att använda en pendel behöver man inte ha några speciella förmågor eller gåvor. Men för att få riktigt tydliga svar är det bra att lära känna sin pendel och att träna med den. 

Kristallpendel - användning

Självklart kan man använda sin kristallpendel till andra saker än bara healing. En pendel skall också kunna hjälpa dig att få svar på sådant som är gömt i ditt undermedvetna eller andra frågor som du önskar svar på. Lär dig pendelns rörelser och ställ sedan ja och nej frågor till den när du håller den mellan tummen och långfingret i kedjan låt den pendla för att sedan se vilket svar du får.