Karneol

Karneol - ursprung och historia

Karneol är en typ av Kalcedon, den är oftast röd eller orange ibland har den även lite mönster i sig. Den röda/bruna färgen kommer utav inblandning järnoxid (och järnhydrat). Den är lätt att hitta och finns på flera olika platser runt om i världen. Karneol är en kristall som ger dig energi och motivation. Det är en kristall som har använts i flera tusen år, exempel vis använde faraoerna i gamla Egypten Karneol som en talisman för magiskt beskydd. Karneol ger också mod till sina bärare så de gamla romerska soldaterna bar karneol för att öka sitt mod på slagfältet.

Karneol - egenskaper

Karneol är en kristall för navelchakrat och hjälper dig att öka din kreativitet, den ger livskraft och kan faktiskt öka din fertilitet.
Den lindrar depression, stärker immunförsvaret och ökar ämnesomsättningen. Den stimulerar också kroppens förmåga att ta upp bra vitaminer och mineraler som kroppen behöver.
Om du lägger en Karneol i hemmet så sägs den dra till sig rikedom och välstånd.
En riktigt bra kristall att göra kristallvatten på, då den både lindrar förkylningssymptom och stärker ditt immunförsvar. Karneol går att använda direkt i vatten. 


Ursprung: Indien, Tjeckien, Slovakien, Peru, Island, Rumänien, Storbritannien. 

Röd Karneol
Brun Karneol
Orange Karneol
Rosa Karneol