Stjärntecken


Vad är ett stjärntecken?

Jag tror alla av oss har hört om vilket stjärntecken vi är och dess egenskaper, även de som kanske inte är speciellt insatta i astronomi eller andlighet läser sina horoskop. Men vad betyder egentligen stjärntecken? och var kommer de ifrån? Så låt mig förklara:
Ett stjärntecken är en punkt i solens tänkta bana under ett år. Varje stjärntecken är indelat i 30° vilka tillsammans blir 360° och utgör ett år. Själva tecknen kommer ifrån stjärnbilder som som i antikens Grekland låg inom respektive segment i zodiak. ( Zodiaken är inom astrologi och den äldre astronomin en tänkt uppdelning av solens, månens och de olika planeternas banor över stjärnhimlen. ) 
Startpunkten för denna indelning brukar utgå från solens position vid vårdagjämningen. Alltså är väduren det första stjärntecknet. 

Vad kan våra stjärntecken säga om oss?

De kan berätta ganska mycket om oss! Man kan se stjärntecknet som en guide till att leva efter sina styrkor och svagheter. Vi kan också utläsa genom att veta vilket stjärntecken vi är födda i mycket mer information som kan vara nyttigt. Exempelvis vilket element som är vår främsta och mest framträdande. Vilket tal som kan ge oss tur vilken färg som ger oss framgång och så vidare. Detta är självklart något man skall ta med en nypa av sunt förnuft. Men om man använder det som en guide kan man också leva med sina styrkor på ett enklare och mer framgångsrikt sätt. 

Under kategorierna kan du läsa mer om ditt stjärntecken.