Färgernas krafter och egenskaper

Visst kan man kategorisera kristaller och stenar efter deras färger. Ofta har kristaller med liknande färger också liknande krafter och egenskaper. 
Några saker som är bra att tänka på är att ju klarare och kraftfullare en kristalls färg är desto kraftfullare är också dess egenskaper, de ljusa milda kristallerna har alltså också milda och mjuka energier. 
Detta har också att göra med vilken kvalitet och klarhet en kristall har, desto bättre kvalitet och klarhet de har desto kraftfullare egenskaper. 

Alla kristaller har egenskaper som är mer eller mindre kraftfulla men de har också gemensamma nämnare i sin färg. 


Vitt:
Den vita färgen står för ändlös energi och obegränsad potential. Det är färgen som symboliserar anden att flyga fritt. Det är färgen för nystart och månfaserna. Det är ofta färgen för gudinnans energi. Det är också färgen för andliga kontakter, kontakt med änglarna och dina andliga guider. 


Rött:
Rött är färgen för passion och förändring, den symboliserar överlevnad och handling. Detta var också korstågsriddarnas färg, då de använde det röda korset. 
Rött representerar också livsblodet och vitalitet. Färgen rött kan också förknippas med krigs guden Mars. Färgen kan också stå för makt, inflytelse, sexuell njutning och mod. En kraftfull färg. 


Orange:
Orange står för självförtroende, oberoende och glädje. Den ger dig en stark identitet och självständighet. Detta är färgen som förknippas med jordens energier och symboliserar kreativitet, tillväxt, lycka och överflöd på alla sätt. En bra färg för karriärs människor då den stärker din självkänsla och känsla för det egna själv värdet, också färgen för de som håller på med förhandlingar. 


Gult:
Gult är kunskapens färg och står för visdom, logik och sinnet. Färgen gult är speciellt bra för dem som har mycket som skall planeras eller söker kunskap inom vetenskapen. Det är också färgen för de med nya ideér och affärsuppgörelser. Gult ökar sin säljförmåga, övertalningsförmåga och ditt minne. Det är också en färg som är förknippad med lyckade och säkra resor. 


Grönt:
Grönt är färgen för hjärtat, känslorna och kärleken. Grön förknippas med Venus romarnas kärlekens gudinna. Grönt är också färgen som är förknippad med alver, skogsväsen och småfolk. Den sägs kunna dra tur, pengar och överlöd till sig. Grönt står för kärleksfulla förhållanden och relationer, både att dra till sig och att behålla. 


Blått:
Den blå färgen står för rättvisa, ledarskap, expansion och ideal. Det är sanningssökarnas färg. Det är också färgen som sägs vara buren av gudarna och visar deras ledarskap helt utan orättvisor. Vikingatrons högsta gud Oden bar blått. Blått är de principfastas färg och är en färg du skall ha om du behöver ta tuffa beslut, möta myndigheter eller när du söker rättvisa. Det också en färg om du söker en ledarställning eller vill göra ett karriärbyte. 


Lila
Lila är färgen för den andliga läraren, den står för andlig visdom och psykisk medvetande. Lila är också den kungliga färgen och bars av kungligheter, prästerskapet och kejsarna. Denna färg sägs vara en länk till högre dimensioner och länken till den samlade uråldriga visdomen i universum. Det är också färgen som ge dig lycka när du är sann mot dig själv. Den ger också lugn och minskar stress. Självläkande. 


Rosa:
Rosa är färgen för villkorslös kärlek, vänlighet, vänskap, ömsinthet och familjer. Färgen ger harmoni och frid till det egna jaget. Rosa är färgen som låter dig förlåta dig själv och andra, den ger förståelse och medkänsla. En mild och förlåtande energi som ger kärlek och frid. Rosa är också bra mot sömnlöshet, familjeproblem. 


Brunt:
Brun är färgen för den som vill bygga en stadig grund att stå på. Det är färgen för omvårdnad och trygghet. Det är också färgen för djur och äldre personer. Den står för praktiska frågor och frågor som rör ekonomi. Det är färgen som är förknippad med hemmet och tryggheten. Också färgen som hjälper dig att hitta borttappade ägodelar. Brunt är bra mot muskelsvaghet, skelettet och smärtor i musklerna. 


Grått:
Grått är färgen för kompromisser, anpassningsförmåga och för dem som vill smälta in i bakgrunden. Det är också färgen för dem som behöver styrka över att bevara många hemligheter. Det är färgen för osynlighet och en färg som skyddar mot övernaturliga attacker. Den symboliserar neutralitet, opartiskhet och förmågan att anpassa sig i svåra situationer.  


Svart:
Svart förknippas ofta med sorg och död men står faktiskt mer för återfödelse och övergångspunkter. Den lär oss också att acceptera livet för vad det är. Svart står inom kristallvärlden för att en dörr till det förflutna stängs och frön av pånyttfödelse gror. Det är en färg för dem som absorberar både bra och dåliga erfarenheter och intryck.