Rutilerad Kvarts (änglahår)

Rutilerad kvarts - ursprung och historia

Rutilerad kvarts eller änglahår som den också kallas ibland. Går att hitta över hela världen och är inte speciellt sällsynt. Det är vit kvarts med guld rutil inuti.
Guldet inuti kvartsen trodde man förr i tiden var stelnat solljus som hade blivit naturligt inkapslad i mineralen. I nordisk mytologi trodde man att det var Frejas gyllene hår som ramlat till jorden när hon klippte sig, och att jordandarna inte kunde se håret försvinna och då inkapslade det i kvarts kristall. 

Rutilerad kvart - egenskaper

Rutilerad kvarts förhöjer effektivt kartsens energiska impulser och. Den påstås också ha ett perfekt kosmisk ljus och främjar andlig växt. Den renar auran. Den mildrar astmaanfall och bronkit. Den skyddar mot övernaturliga attacker och konfrontationer. Den mildrar rädslor och fobier. Och kan hela trauman från tidigare liv. Den drar också ut negativ energi och gör det lättare att släppa det förflutna. Används ofta av kristallterapeuter eftersom den kan hjälpa till att dra bort negativa energier. Den kan också återställa celler och förbättra blodkärl.