Shungit

Shungit - ursprung och historia

Shungit bildades naturligt för ca 2 miljoner år sedan av levande encelliga organismer, Den upptäcktes i Karelen närheten av byn Shunga i Ryssland där av har stenen fått sitt namn Shungit.  
Shungit innehåller en väldigt sällsynt form av runda ihålig, sfäriska kolmolekyler som har fått namnet fullerener, fullerener har starka antioxidanter och antibakteriella egenskaper. Forskarna som upptäckte fullerener tilldelades faktiskt nobelpriset i kemi 1996.
Shungit innehåller också nästan hela det periodiska systemet vilket är ovanligt, I Karelen så har shungit använts som folkmedicin ända sedan 1700-talet och används än idag för att avgifta kroppen, stärka immunförsvaret, lindra inflammationer och huvudvärk.

Shungit - egenskaper

Shungit är känd för att suga åt sig elektromagnetisk strålning (den fungerar nästan som en magnet) Därför är den extremt bra att ha vid datorn eller som platta på telefonen då den skyddar dig mot strålningen som dina apparater utstrålar. Den suger också våt sig all typ av sjuk, stagnerad eller dålig energi runt sig. Den är en beskyddare och är en bra kristall att bära som en skyddande talisman, både mot övernaturliga attacker och strålning. Som vi skrev här ovan så avgiftar den kroppen, stärker immunförsvaret, lindrar inflammationer och huvudvärk.

Shungit inom industrin

Shungit används faktiskt också i kolfilter för att rena vatten.