Hematit


Hematit - ursprung och historia

Hematit är ett järnoxid mineral som oftast är svart eller rödbrunt. Den hittats oftast i tropiska jordar och är det som orsakar jorden dens röda färg. Hematit är en kristall som bildas väldigt långsamt efter att den har tagit sin fysiska form. Hematit är omagnetiskt på grund av antiferromagnetism, vilket gör den svårare att sortera ur gråberget än magnetit

Hematit - egenskaper

Hematit är en starkt beskyddande kristall, den är också väldigt grundande och jordande och är bra att använda om man behöver balansera upp bas chakrat. Den löser upp negativa energier och hindrar nya negativa energier att tränga in i din aura. Den stärker självkänslan. Den sägs också kunna hjälpa till att lindra ledvärk och artros problem. 
I forna Egypten slipade man hematit till speglar som de trodde hade magiska krafter. Romerska soldater malde Hematit till ett pulver som de sedan gned in sig i innan de gick ut i strid för att de trodde att det hjälpte dem att inte bli sårade.
Det är också en kristall som är bra att ha till hands om du har juridiska problem. Den drar också ut smärta ur kroppen och stärker försvagade muskler.
Ursprung: Italien, Storbritannien, Brasilien, Svergie, Kanada

Kristallin form: Trigonala
Månadssten
Chakra: hals chakra
Mohs hårdhetsskala: 5,5 - 6,5
Kristallvatten: Kan användas indirekt