Obsidian

Obisidan - ursprung och historia

Obisidan är smält lava som har stelnat så snabbt att den inte har fått någon kristallin struktur, Därför går den under kategorin formlös kristall. Det är alltså inget mineral, utan ett ogenomskinligt mörkt vulkaniskt glas. Det är en sten som inte har några begränsningar, vilket gör den till en mycket snabbverkande och kraftfull sten.
Obsidian har en lång och viktig roll inom folktron, den har så långt tillbaka i tiden som vi vet om exempelvis används till pilspetsar, Den Egyptiska tron trodde att deras lejonhövade gudinna Sekhmet använda sju pilar slipade av Obsidian för att straffa orättfärdiga. Aztekerna slipade magiska speglar av Obsidian och trodde att man kunde se solförmörkelser i dem. Det sägs att Obsidian är Uppkallad efter Obsius som var en romersk resenär i Etiopien. Men den enda skrivna källan som nämner detta är Plinius den äldre, som i sin Naturalis Historia, så därför kan vi inte säga att detta är sanning eller om det är förvrängt. 

Obsidian - egenskaper

Obsidian är en effektiv smärtlindrande. Du kan exempelvis hålla i den för att återhämta dig från en chock eller trauma. Den avslöjar snabbt brister, svagheter och blockeringar som man kan behöva jobba med.
Den kan hjälpa oss att växa och ta tag i problem men då den är extremt kraftfull så skall den användas med försiktighet, om du vill använda den i ditt terapi arbete så rekommenderar vi att du har en utbildad terapeut närvarande eftersom den kan föra fram negativa känslor och sanningar som kan vara jobbiga att hantera. Men under utbildad vägledning är Obsidian djupt helande och renande! Obsidian är också starkt beskyddande och jordande.  

Kristallin form: Amorf / vulkanisk glas
Månadssten
Chakra: Rot chakrat
Mohs hårdhetsskala: 5-6
Kristallvatten: Kan användas indirekt

Apache tår Obsidian
Snowflake Obsidian
Silver Obsidian
Mahogny Obsidian