Kristall smycken

Kristaller i smycken genom historien

Att kristaller har använts i smycken och skyddande amuletter vet vi har förkommit i flera tusen år. Människor har känt till kristallers helande och läkande krafter ända sedan innan den första civilisationen började byggas. Allt från faraoer, kungar, höga präster och kejsare har använt sig av kristaller i sin utsmyckning och beskydd.
I Egypten fanns det kristaller som var så heliga att de bara fick hanteras av faraoerna själva eller möjligtvis prästerskapet. De besatte gärna bröstplåtar i guld med ädelstenar och kristaller och använde dem sedan i heliga riter till gudarna.
I Ryssland finns det en lång tradition av att använda sig av kristallers helande egenskaper och på vissa ställen där man vet att kristaller finns runt källor och forsar så får bara vissa människor bada och ta del av deras kraft.
Inom den österländska medicinska traditionen har kristaller använts inom massage terapin men också att bära dem med sig som halsband, armband eller smycken.
Både Norge och Sverige krönings kronor är besmyckade med vackra ametist kristaller.

Varför skall man bära kristallsmycken?

Att bära stenar och kristaller i smycken är ett väldigt bra sätt att införliva kristallernas läkande och härliga energier i vardagen. Vissa kristaller behöver man bära med ett långsiktigt mål eftersom vissa jobbar långsamt och försiktigt i sina energier, medans vissa kristaller har en väldigt kraftfull energi som kan kännas i det du tar i den. När man väl har börjat att bära kristaller är det svårt att sluta då det känns både betryggande och läkande att ha dem med sig.
Kristallsmycken är ju inte bara helande och läkande de är ju också otroligt vackra och det är ett fint sätt att smycka både armar, halsband och öronen med. 

Hur vet man vilka stenar man skall välja?

Detta är väldigt individuellt och du skall välja de kristallerna som du dras till, kroppen känner av kristallernas energier och du dras till de stenarna /kristallerna som du behöver just nu. Detta kommer säkert också ändras när du går igenom olika perioder i ditt liv. Och om du vill skydda dig mot något speciellt, exempelvis förkylning då skall man välja kristaller som stärker immunförsvaret. Vill man skydda sig mot elektromagnetisk strålning kan det vara bra att bära exempelvis shungit. 

Halsband
Armband
Örhängen Barnsmycken
PiercingArmband Peridot

Slutsåld

Armband Karneol

Slutsåld

Fluorit armband

Slutsåld

Armband Howlit

Slutsåld