Förstenat trä

Förstenat trä - ursprung och historia

Förstenat trä eller fossiliserat trä är precis som namnet säger, ett forntida trä som har blivit begravt i jorden där avsaknaden av syre fungerar som en konserverande process. Mineralerna i träet kristalliseras och ersätter cellulosan på så sätt omvandlas träet till sten / kristall.
I många kulturer, legender och folklore finns det nästan allt en eller flera historier om onda magiker eller häxor som förvandlar hela skogar till sten eller kristall och att dessa i framtiden kommer att bli levande igen. Det har därför alltid antagits att förstenat trä är magiskt. 

Förstenat trä - egenskaper

Detta är en väldigt jordande sten och perfekt om man behöver komma mer i kontakt med jorden och vårt bas chakra.
Den ger också naturens läkande naturliga energi och är en fantastisk sten att meditera med då den kan ta dig på resor genom tid och rum, men också hitta minnen eller situationer i ditt förflutna som du behöver jobba mer med. Ha förstenat trä nära dig och så mycket som möjligt för att kunna ta del av naturen läkande energi.
Om du bor i gammalt trähus är förstenat trä en bra kristall att ha i hemmet då den bidrar till att hålla husstommen frisk.