Indigo Gabbro/ Mystisk Merlinit


Indigo Gabbro eller Mystisk Merlinit:

Är en form av opalsten och kallas även Dendritisk Opal. Men eftersom den har så många olika varianter får den en egen kategori och alltså inte en underkategori under Opal. 

Indigo GabbroÄr den mörka varianten, den har vackra flash partier i sig men annars väldigt mörk grå eller svart. Det sägs att om man håller Indigo Gabbro upp mot solen så skall den avge en lätt doft av Lavendel. Den hjälper dig i ditt skuggarbete genom att dra fram dina mörka sidor och svagheter för att kunna bearbeta dem. Men de tar också fram ljuset i dig. Den fungerar febernedsättande, och stärka immunförsvaret. Den sägs också kunna stärka din intuition och dina andliga upplevelser. Kan också öka ditt tålamod. 

Mystisk Merlinit: Är den ljusa varianten av de två. Sägs kunna hjälpa shamaner, prästinnor och andra ljusarbetare i sin utveckling, samt tillföra magi och lycka i livet. Den kan också hjälpa till att dra fram dina svagheter i ljuset för att kunna bearbeta dem. Den har fått sitt namn efter den Kände Trollkarlen Merlin som sägs ha använt Merlinit för att dra fram mystiska och magiska upplevelser. Det är en väldigt andlig sten och kan ge många mystiska andliga upplevelser.