Selenit

Selenit - ursprung och historia

Selenit är den ultimata kristallen, den består av kalciumsulfat och är en form av transparent gips som bildats naturligt i naturen. Den har fått sitt namn efter den grekiska mångudinnan Selene. Selenit är extra kraftfull just vid månritualer och är en riktigt bra kristall att använda vid just dessa. Kristaller som har en koppling till månen utstrålar ofta mildhet och andlighet. Detta stämmer också väl in på Seleniten som har en av de högsta vibrationerna.
Selenit är en av de få kristallerna som vi vet om som kan avlägsna stagnerade energi från vårt energifält, den kan också ge oss beskyddande energier från änglarna och utstrålar energier av lugn, frid och harmoni. 

Selenit - egenskaper

Selenit är en riktigt bra kristall att ha när man mediterar då den kan hjälpa oss att tona in på de högre vibrationerna och få kontakt med änglarna. Håll den gärna i handen och antingen titta in i dess ljus eller blunda och känn av dess energier. Selenit står för mildhet, godhet och det inre gudomliga rena ljuset. Själv får jag alltid en känsla av stark pulserande kraft och kan också se bilder av vitt ljus som pulserar runt mig när jag mediterar med en Selenit.
Selenit hjälper oss att slappna av på djupet så ha gärna Selenit kristaller runt om i hemmet för att skapa harmoniska energier. 

Selenit är också en av de få kristallerna som är självrensande, den behöver alltså inte renas från negativa energier. Den kan också användas för att rena andra kristaller. Därför görs Selenit i plattor och skålar för att man enkelt skall kunna lägga sina andra kristaller på.

Kristallin form: Amorf / formlös
Månadssten
Chakra: Kron chakrat
Mohs hårdhetsskala: 2

Det finns flera olika typer av selenit, läs mer om de här: 

Rosa Selenit
Orange Selenit