Larimar

Larimar - ursprung och historia

Larimar (kan även kallas blå Pektolit) Är ett ganska nytt fynd, den finns att hitta i Bahamas och Dominikanska Republiken. Larimar är ett kedjesilikat med vulkaniskt ursprung. Namnet Larimar kommer ifrån geologen Miguel Mendez som när han för första gånge påträffade stenen 1916 döpte den efter sin dotter som hette Larissa och efter det spanska order för hav ( mar) vilket blev Larimar.
Även om detta är ett nytt fynd för den stora allmänheten så är det inte någon ny fyndighet för lokala indianstammar och folkslag på de karibiska öarna som i flera hundra år har använt Larimar som en helig sten. 

Larimar - egenskaper

Den sägs öppna upp nya dimensioner och hjälper utveckligen på jorden. Den ökar det naturliga medvetandet och står för fred och kärlek på jorden. Den är utmärkt att bära på sig om man söker en själsfrände. Den avlägsnar skuld och rädsla. Detta är en av de mest andliga stenarna och kan hjälpa dig att komma ner i djupt meditativt tillstånd.
Fysisk kan Larimar hjälpa till att lindra smärta, lägg den där det gjort ont så kan den försiktigt dra ut smärtan. Kan också hjälpa till vid brosk och halsproblem. Löser också upp energiblockeringar.