Lepidolit

Lepidolit - ursprung och historia

Lepidolit kallas också ibland för fredssten. Det är en litium-aluminium-silikat mineral och är viktig som råvara vid framställning av litium. Det är en väldigt mjuk mineral sammansättning och är allt från väldigt lila till lite mer lavendel eller blek lila. 
Enligt folktron så sägs Lepidolit innehålla en skyddsande eller väktare som beskyddar sin ägare vissa säger till och med att det finns väsen av en ängel i varje lepidolit kristall som vaktar stenens ägare. 

Lepidolit - egenskaper

Lepidolit är en sten med lugna energier, den förstärker ditt självförtroende, och självkänsla, den ger hopp i mörka perioder och ger en känsla av balans och frid. Den har en starkt avkopplande energi och är riktigt bra att bära med sig eller att ha i ett smycke. Det är en sten man skall ha med sig vid nystarter då den hjälper dig att känna dig trygg i ovana situationer.
Lepidolit är bra att ha med sig för att lättare vakna upp i från narkos efter operation, den sägs också kunna lindra mentala degenerativa tillstånd.  

Studier med Lepidolit:

Den är främst bra mot de som lider av ADHD och PTSD då Lepidolit innehåller litium mineral. Litium har visat sig genom flera studier kunna öka uppmärksamheten och minska hyperaktivitet och impulsivitet, flera av dessa svårigheterna kännetecknas vid ADHD. Men den minskar även aggressivitet, ångest och depressioner, i vissa fall kan litium också mildra antisociala beteenden.