Ökenros

Ökenros - ursprung och historia

Ökenros eller Sandros som den också kallas, är en typ av Selenit gips eller kalciumsulfathydrat mineral. Den förekommer i rosettliknande kluster, där av namnet ökenros / desert rose. Ökenros strukturerna bildas oftast i torr och sandrikliga miljöer och allra vanligast är i öknar. De bildas gärna i grunda saltvatten bassänger eller avlagringar. Ökenros har ingen bestämd kristallin struktur utan är formlös. 

Ökenros egenskaper

Ökenros är en beskyddare, och hjälper oss att balansera upp våra bas behov. Den förstärker ditt självförtroende och och din självtillit. Om du lider av klaustrofobi så kan det vara värt att bära med sig en ökenros då den hjälper dig att överkomma din fobi för trånga utrymmen. Om du går och bär på jobbiga minnen, eller händelser som gör att du tvekar att ta nästa steg är också Ökenros bra att testa då den hjälper dig att släppa taget om sådant som har tjänat sitt syfte.
Ökenrosen sägs också innehålla en egen skyddsande som vägleder dig och hjälper dig att tänka klart och finna balans i livet. Ta hand om din ökenros på ett bra sätt så kommer den att ta hand om dig. 

Kristallin form: formlös
Månadssten
Chakra: Bas och rot chakrat
Mohs hårdhetsskala: 2
Kristallvatten indirekt