Scolecit

Scolecit - Ursprung och historia

Scolecit är en vacker, vit kompakt kristall som tillhör Zeolit familjen. Det är en hydrat av kalcium aluminium silikat. Vad vi vet så hittades Scolecit för första gången 1813, det finns två huvud fyndigheter: Berufjörd på Island och Deccan-gruvorna nära Pune i Indien. Scolecit har också hittats i Skottland, Kalifornien och Brasilien.  

Scolecit - Mentala och andliga egenskaper

Scolecit främsta egenskaper är att den höjer din förståelse och ditt tålamod. Den ger också tolerans och fungerar som en problemlösare. En riktigt bra kristall att ha vid grupparbeten eller situationer där flera personer skall arbeta tillsammans. Scolecit är också bra på att lösa upp mentala blockeringar och frigöra stagnerade och negativ energi. Scolecit är kopplad till kronchakrat och kan hjälpa dig att förstärka dina astral resor och underbar att hålla i vid meditation. Genom att använda Scolecit på kronchakrat så öppnar man så att energin kan flöda genom alla chakran. 

Scolecit- fysiska egenskaper

Fysisk är Scolecit bra på att sätta igång blodcirkulationen i kroppen och också främja att cirkulationen i kroppen flödar som den skall. Den kan också hjälpa till att hela och behandla sår så att de läker fortare. Scolecit kan också lindra ögonbesvär och rensa lungorna på slaggprodukter. (tänk på att det är inte några magiska kristaller utan fungerar som förstärkare och hjälpare)