Silver

Är Silver metall eller kristall?

Silver är som de flesta redan vet ingen kristall utan ett metalliskt grundämne, den tillhör gruppen ädelmetaller. Men trots att det inte är en kristall har den en given plats inom kristall healingen då silver är väldigt ledande och har helande egenskaper precis som andra kristall mineraler har. Dess kemiska beteckning är Ag och kommer i från latinets argentum. Silver hittades senare än exempelvis koppar och guld och var rätt länge mer värdefullt än guld. 

Silver genom historien

Silver har inte bara använts i smycken, betalmedel, bestick och kalkar utan är också viktig för sin mycket höga värmeledningsförmåga. Det är en metall som är extremt användbar. Även inom myter och folktro har den en stor och viktig roll.
Det sägs ju att det enda som kan döda en varulv är silverkulor och att små silver bjällror lockar fram älvor och naturandar.
I forntida Egypten trodde man att gudar och gudinnors skelett var gjorda utav silver istället för ben. Silver har också en stark symbolik och förknippas starkt med månen och mångudinnorna. 

Silver har healing egenskaper

Silver sägs kunna släppa på cirkulationsblockeringar och kan lindra hormonella problem speciellt hos kvinnor. Kan i vissa fall också lösa upp talproblem. Lider man av ångest och obalans i tallskottkörtel så kan Silver även hjälpa till att lindra det också.
Om du har problem att lägga det förflutna bakom dig och göra en nystart ta då hjälp av silver.
Det finns en ritual som säger att man skall vända ett silver mynt tre gånger när det är nymånen först syns på himlen för att dra till sig överflöd och framgång under den kommande månaden.
Silver är också resenärens skydds och lyckoamulett bär gärna med dig silver om du skall ut på en lång resa. 

Silver är en lyckobringare

Silver har i alla tider ansetts som en av de främsta och starkaste lyckoamuletterna som finns. Det kan då vara bra att välja en berlock i silver som symboliserar det du vill ha tur med, exempelvis en nyckel om du skall skaffa ny bostad, skattkista om du vill dra till dig pengar, båt eller flygplan om du skall ut och resa och så vidare.