Kristaller och stenar med specifika egenskaper. 

De flesta kristaller och stenar har specifika energier och egenskaper som skall hjälpa mot olika typer av problem eller känslor. Men det finns vissa kristaller som är starkare och är mer specifika än andra. 
Ibland kan det också vara svårt att komma ihåg namnet på stenarna men man kanske för exempel vill ha en sten som hjälper mot sömnlöshet då hittar du dem i listan nedan.

För att se våra färdiga kristallkit: Klicka här

Kristaller är ett hjälpmedel inte ett botemedel.

Jag vill förtydliga att jag inte rekommenderar att man byter ut kristallhealing, kristaller och stenar mot traditionella läkemedel. Eller att man går emot läkares råd. Kristaller är ett hjälpmedel och kan med fördel användas för att tillexempel en läkeprocess skall gå fortare. Kristaller är ett stöd för oss och de kan förstärka eller lugna känslor och processer som redan är i rullning.
Kristallhealing är en holistisk behandling och kan hjälpa oss att få balans i våra chakran, detta är en jättebra sak att göra om man känner sig trött håglös eller känner att man kanske vill testa det upptill läkares rekommendationer. 


Stenar för stress och oro

Dessa kristaller är speciellt bra för att lugna tankar och ångest. De hjälper oss att slappna av och känna frid. De har lugna energier och kan kännas omhändertagande. 

Ametist är en riktigt bra kristall mot oro, stress, ångest och fungerar även smärtlindrande. 

Blå Band agat är bra mot mental stress, den har en lugnande energi och ger oss frid. 

Akvamarin lindrar stress och utmattning. Den kan också mildra fobier och rädslor

Azurit är en sten som rensar bort negativa energier, den rensar också bort stress och nedstämdhet. Ha eventuellt en kristall som också tillför ny frisk energi annars kan det kännas som lite tomt. 

Bronzit är en väldigt lugnande och grundande sten som hjälper oss att känna oss trygga på nya platser och nya situationer. 

Jet drar ut rädslor som är ogrundade den rensar också kroppen på negativa energier. 

Krystantemumsten har en harmonisk och fridfull energi. Den utstrålar också en vänlig energi som hjälper en att se det vackra runt oss. 

Grossular är faktiskt en typ av granat, den är väldigt bra mot ångest och hjälper en att inte oroa sig så mycket för saker som man inte kan kontrollera. 

Krysokolla är en riktigt fin medhjälpare för att lindra stressrelaterade sjukdomar. Den utstrålar en fridfull och harmonisk energi. 

Lepidolit har många bra egenskaper men den är främst bra för dom som lider av ångest, PTSD, och ADHD. Lepidolit innehåller litium som är speciellt bra mot ångest och känslo relaterade problem. 

Lapis Lazuli sänker snabbt stressnivån och ger lugna energier. Den ger stillhet och frid.

Lavasten är speciellt kraftfull mot ångest och oro. Den ger stabilitet och grundar en till jorden. 


Stenar för bättre sömn

Har du svårt att sova, kanske du drömmer mardrömmar eller vaknar och somnar hela natten. Då finns det några stenar som är bra att ha vid sängen. 


Blå Kalcit är en riktigt bra sten mot sömnproblem, den lugnar stressade tankar. Skulle man känna sig riktigt stressad och har svårt att samla tankarna när man skall sova kan man lägga en blå kalcit på bröstet.  

Svart turmalin är en beskyddare och speciellt bra mot mardrömmar, lägg svart turmalin runt sängen så drar den till sig mardrömmarna. 

Howlit är riktigt bra mot sömnproblem och en perfekt sten att ha på nattduksbordet. Den har en fridfull och lugnande energi.

Månsten kan lindra sömnlöshet, mardrömmar och stressrelaterad huvudvärk.  

Regnbågsfluorit är speciellt bra för sömnproblem hos barn.  

Rosa Kalcit har en lugn energi och är speciellt bra mot mardrömmar. Ger en känsla av välbefinnande


Stenar för Magproblem

Att ha problem med magen är väldigt vanligt och det finns många olika sorters problem. Det är svårt att lista alla men här finns några stenar som är speciellt bra för matsmältning och tarmarna. 


Ametrin är bra om man har problem med IBS tarm. och kroniska tarmsjukdomar. Den är också bra för matsmältningen. 

Labradorit är en sten med lugna energier, den hjälper matsmältningen och magproblem som är orsakade av stress. 

Beryll Kan lindra kroniska tarmproblem. Det är också en sten som utstrålar lugn och stress dämpande. 

Grön Fluorit är bra mot mage och tarmproblem. Den är också bra på att rensa bort negativa energier. 

Orange Kalcit helar sjukdomar och är speciellt bra mot sjukdomar i lever och tarmar. Om du har IBS tarm är detta en riktigt bra sten att bära med sig. Stenar för beskydd

Vi kan använda kristaller som beskyddande amuletter eller för att skapa en skyddande barriär för vårt hem. Det finns kristaller som är speciellt bra för detta ändamålet. 

Svart Turmalin Alla borde ha en svart turmalin hemma! den har en beskyddande, omhändertagande och omhuldande energi. Skyddar också mot övernaturliga attacker.

Selenit är en all renare, den rensar bort negativa energier och blockerar destruktiv energi att återvända. Den är extremt kraftfull.

Tektit Om man gräver ner en tektit utanför ytterdörren eller lägger den i hallen så skall den skydda mot stormar, eldsvådor och tjuvar. 

Obsidian är en jordande sten som tar bort negativa energier. Om du vill skydda ditt hus så gräv ner en Obisian vid varje hörn så skapar stenarna en skyddande barriär.   

Rökkvarts rensar bort negativa energier och destruktiva tankemönster. En kristall som också skyddar din Aura. Stenar mot elektromagnetisk strålning

Att man kan må dåligt eller störas av för mycket elektromagnetisk strålning är något som många upplever. Det finns kristaller som fungerar som blockerare och magneter. 


Shungit är känd för att suga åt sig elektromagnetisk strålning (den fungerar nästan som en magnet) Därför är den extremt bra att ha vid datorn eller som platta på telefonen då den skyddar dig mot strålningen som dina apparater utstrålar.   

Malakit suger upp plutoniumföroreningar och skyddar mot strålning av alla de slag.Stenar för Beroende beetende

Många lider av beroenden av olika slag, det finns vissa stenar som skall kunna lindra beroende beteende och används ibland vid olika typer av terapi. 


Botswana agat Denna är särskilt bra för dig som vill sluta röka. 

Eld agat är en beskyddare och är speciellt bra för alla typer av missbruk och beroenden. 

Dumorterit är bra på att mildra alla typer av beroenden, den fungerar lugnande och känns oftast väldigt skön att hålla i handen när det är jobbigt. 

Rodonit kallas ibland för första hjälpen stenen då den lindrar chock och med beroenden vid psykisk och fysisk misshandel

Stenar för resenärer och resor

Skall du eller någon du tycker om ut och resa? vill du känna dig skyddad eller skydda familjen. Då har vi samlat några kristaller som är riktigt bra att ha med sig på resa. 


Malakit är en perfekt beskyddare när du skall ut och resa. Speciellt om du skall ut och resa med flyg eller på stora trafikerade vägar. Den är också väldigt bra att ha med sig om man är flygrädd, då den hjälper en att hantera flygrädsla. 

Månsten är en kristall som har använts av resenärer som en skyddande amulett när man skall ut på resa, speciellt om man skall resa nattetid är månsten en riktigt bra beskyddare. Den är också en bra beskyddare om man skall resa över vatten exempelvis med färja eller kryssning. 

Rodonit är kristallen som alla backpackers borde ha med sig! Den hjälper en att få kontakt med människor från alla världens hörn och förstå deras kulturer. Den ger också en djupare förståelse för andra människor. 

Tigeröga är sten som ger ett bra skydd på resor, den ger tålamod och styrka i pressande situationer. En bra kristall för hela familjen. 

Ametist är en kristall som är otroligt läkande och har så många bra egenskaper. Men den skyddar även mot tjuvar och sjukdom på resor. 

Labradorit är också en riktigt bra kristall att ha med sig när man skall ut och resa, den kan hjälpa dig att skydda din aura från andra närgångna människor. Labradorit hjälper dig också att hitta den bästa vägen under din resa. 


Stenar för allergi och astma

Astma och allergi besvär är riktigt jobbigt och kan störa riktigt mycket i varden, testa då att bära med dig en kristall kanske det faktiskt känns bättre!


Apofyllit är bra mot astma anfall. Lägg den mot bröstet

Jordgubbskvarts lindrar hudutslag och allergier. Också bra för trötta småbarnsföräldrar.Stenar för Dålig självkänsla och dåligt självförtroende

Alla har vi väl i perioder tvivlat på oss själva, känt oss värdelösa eller helt enkelt mått dåligt över hus man ser på sig själv. Det finns några stenar som skall hjälpa en att få en bättre självbild. 


Lavedelkvarts får dig att acceptera dig själv som den fantastiska varelse du är. den står för omvårdnad och självkärlek

Opal stärker ditt egenvärde och hjälper dig att inse din fulla potential.

Gul aventurin stärker din självkänsla och hjälper till att balansera pressen från omgivningen. 

Hematit Stärker självkänslan och skänker mod till den som bär den.  

Kambaba Jaspis stärker din självkänsla och låter dig se ditt eget självvärde. Stenar mot förkylning, halsont och migrän.

En förkylning kommer aldrig lägligt och migrän kan däcka vem som helst, kanske du nästa gång skall testa att ha några av dessa stenarna till hands?


Magnesit är bra mot halsfluss och halsont. Kan också lindra blodproppar.   

Anhydrit är en sten speciellt bra för alla typer av halsproblem. 

Blå Fluorit är bra mot öron, näsa och hals problem. Bär den med dig så skall den mildra problemen. 

Grön Aventurin är bra mot luftvägsproblem och hosta som har satt sig långt ner i bröstet, ligg gärna ner i minst 20 minuter med en grön Aventurin på bröstet

Mossagat är bra mot problem i bihålorna och i näsan. Den lindrar förkylnings symptom som har satt sig i pannan och bihålorna. 

Karneol gör kristallvatten med karneol om du är förkyld, och drick varje dag när du är förkyld. Den stärker ditt immunförsvar 

Lila Fluorit är bra mot spänningshuvudvärk och migrän då den lindrar  

Rökkvart är bra mot migrän och huvudvärk. Den lindrar också ont i ryggen. Fungerar också som ett energifilter och rensar kroppen på energier som inte är bra för dig.Stenar för långvarig sjukdom, Blodsjukdommar, ledvärk och skelett problem

Långvarig sjukdom eller kronisk värk är inte lätt att bli av med, och kristallerna är inga mirakel görare men de kanske kan lindra din smärta och skynda på läkningsprocessen. 


Snöflinga Obsidian stärker skelettet och förbättra blodcirkulationen. .   

Peridot läker huden och är bra för hjärtat, lungorna och gallblåsan

Apatit stärker skelettet och tänderna då den innehåller samma mineral som ger vårt skelett och våra tänder dess hårdhet

Blodsten / Heliotrop har traditionellt använts mot alla typer av blodsjukdomar. Man doppade en blodsten i vattnet och sen fick personen med problemet dricka vattnet. 

Bärnsten sägs kunna dra ut sjukdomar ur kroppen. Har använts i flera tusen år som läke "sten" (Bärnsten är ingen kristall utan stelnad kåda)

Chiastolit Stärker svaga muskler och försvagade nerver. Också en bra beskyddare när man är ute och reser. 

Drakblod helar blodet och renar blodomloppet. Speciellt bra mot blodsjukdomar. 

Gul Fluorit skall man ha med sig om man lider av högt kolesterol då den skall hjälpa till att sänka kolesterolet. 

Fuchsit hjälper dig att fortare återhämta dig från sjukdom eller  utmattning. Det stärker din vilja att faktiskt vilja bli frisk. Den drar  också tur till sig och ger glädje och skratt till ditt liv. 

Hematit kan hjälpa till att förbättra syreupptagningen i blodet. Och är en speciellt bra kristall för artros problem och ledvärk.

Grön aventurin Är en sten för lyckokänslor, men det är också en kristall som sägs kunna lindra hjärt relaterade sjukdomar. och hjälpa till att ta bort smärta.

Karneol är bra till mycket men sägs vara riktigt effektiv vid PMS problem, och utmattning. Den kan också hjälpa vid kronisk trötthet.

Blå kvarts renar blodet och stärker organen speciellt organen i överkroppen så som hjärta och lungor. 

Bergkristall sägs lindra diabetes symptom, kronisk trötthet, benskador och artrit. Den kan också hjälpa till att lindra brännskadesår om man lägger en bergkristall över såret. Stenar för att stärka koncentrationsförmågan och förbättra minnet

Ibland behöver man lite hjälp för att minnas och för att orka koncentrera sig. 

Blå Kalcedon minskar effekten av demens och senilitet.

Kvarts kvarts är riktigt bra om man vill höja sin koncentrationsförmåga och stärka sin minnesförmåga. Alla kvarts kristaller fungerar. Stenar för tur, rikedom och lycka

Kristaller är inga magiska stenar som trollar fram högar av pengar, men det finns några stenar som sägs dra till sig tur och rikedom. 


Trädagat är en bra sten om du vill dra till dig rikedomar och välgång. Den ger också odlingslycka.

Amazonit är också en sten som drar till sig rikedom och pengar. Ger också lycka och välgång. 

Grön aventurin är en sten som drar till sig tur och lycka, den lockar också till sig pengar och hjälper en att uppnå sina drömmar. 

Röd Karneol skall fungera bra om man lägger den precis innanför ytterdörren. Då skall den dra till sig lycka och rikedom till huset. 
Stenar för finna kärlek och din själsfrände

Att finna kärleken och den rätte är inte lätt och ibland kan det kännas helt hopplöst. Det finns några stenar som sägs ha egenskaper för att dra till sig kärlek. Som du ser på färgen så är rosa kristaller absolut bäst på att dra till sig kärleks energi.


Rosa ametist är en riktigt kärleks boost! den kombinerar ametistens läkande egenskaper med rosenkvartsens kärleks energi.

Rosa turmalin lockar till sig kärlek och kommer att visa dig när det är tryggt att tro på kärlek igen. 

Rodonit Kan stärka den mentala balansen och självkänslan. Lär jorda den fysiska kärleken och främja ovillkorlig kärlek.

Rosenkvarts drar kärlek till ditt liv och hjälper dig att öppna hjärtat för äkta kärlek.

Larimar är stenen du skall bära med dig om du letar efter din själsfrände. Den kommer nämligen att leda dig mot den personen. Stenar för Meditation, insikter om tidigare liv och andligt arbete

Alla stenar går att använda vid meditation men om man är intresserad av änglapromenader och få kontakt med högra energier och andra väsen så är dessa stenarna speciellt bra för just det.  


Turitella agat är bra om man vill få kontakt med svunna tider och förfäderna.

Angelit sägs kunna hjälpa oss att få kontakt med vår skyddsande och även kontakt med änglarna. En väldigt bra sten att meditera med

Celestit är en av de mest andliga stenarna och sägs vara skapad av änglarnas sång. Den är bra vid änglavandring och för att få kontakt med högre energier och väsen. 

Kunzit har en hög andlig vibration och är speciellt bra att ha när man vill få kontakt med sina andeväktare och högre väsen. 

Fantomkvarts skall kunna hjälpa oss att komma ihåg tidigare liv.