Kristallers betydelse och stenar med specifika egenskaper. 

Kristallers betydelse varierar och det kan vara svårt att hitta rätt för just det du önskar hjälp med. De flesta kristaller och stenar har specifika energier och egenskaper som skall hjälpa mot olika typer av problem eller känslor. Men det finns vissa kristaller som är starkare och är mer specifika än andra. 
Ibland kan det också vara svårt att komma ihåg namnet på stenarna men man kanske för exempel vill ha en sten som hjälper mot sömnlöshet då hittar du dem i listan nedan.

För att se våra färdiga kristallkit: Klicka här

Kristaller är ett hjälpmedel inte ett botemedel.

Jag vill förtydliga att jag inte rekommenderar att man byter ut kristallhealing, kristaller och stenar mot traditionella läkemedel. Eller att man går emot läkares råd. Kristaller är ett hjälpmedel och kan med fördel användas för att tillexempel en läkeprocess skall gå fortare. Kristaller är ett stöd för oss och de kan förstärka eller lugna känslor och processer som redan är i rullning.
Kristallhealing är en holistisk behandling och kan hjälpa oss att få balans i våra chakran, detta är en jättebra sak att göra om man känner sig trött håglös eller känner att man kanske vill testa det upptill läkares rekommendationer. 


Stenar för stress.

Dessa kristaller är speciellt bra för att lugna tankar som rusar och för att komma ner i varv. Kroppen behöver ibland hjälp för att sluta jobba eller stressa. 

Ametist är en riktigt bra kristall mot oro, stress, ångest och fungerar även smärtlindrande. Ametist är allhelaren och är en kristall alla borde ha. 

Läs mer här

Blå Band agat är bra mot mental stress, den har en lugnande energi och ger oss frid. Läker trauman som kan ge stress. Och hjälper oss att kommunicera.

Läs mer här

Akvamarin lindrar stress och utmattning. Den kan också mildra fobier och rädslor. Den hjälper till att känna lugn i din omgivning. Och ger extra mod när vi behöver det.

Läs mer här

Azurit är en sten som rensar bort negativa energier, den rensar också bort stress och nedstämdhet. Ha eventuellt en kristall som också tillför ny frisk energi annars kan det kännas som lite tomt. 

Läs mer här

Opal sänker stressnivåerna och hjälper oss att samla våra tankar och att vara här och nu. Inte stressa vidare till nästa sak. Lugn och fin energi. Opal finns i flera färger och den rosa opal har även väldigt kärleksfulla energier.

Läs mer här

Blå Kalcit sänker pulsen och gör att vi lättare kan slappna av. En bra kristall att alltid ha med sig om man har lätt för att stressa upp sig. Håll den i handen eller lägg mot bröstet. 

Läs mer här


Stenar för lindring av ångest, panik och oro

Dessa kristaller är speciellt bra för att lugna tankar och ångest. De hjälper oss att slappna av och känna frid. De har lugna energier och kan kännas omhändertagande. 

Krystantemumsten har en harmonisk och fridfull energi. Den utstrålar också en vänlig energi som hjälper en att se det vackra runt oss. 

Läs mer här

Grossular är faktiskt en typ av granat, den är väldigt bra mot ångest och hjälper en att inte oroa sig så mycket för saker som man inte kan kontrollera. 

Läs mer här

Krysokolla är en riktigt fin medhjälpare för att lindra stressrelaterade sjukdomar. Den utstrålar en fridfull och harmonisk energi. Också bra vid PMS relaterade problem.

Läs mer här

Lepidolit har många bra egenskaper men den är främst bra för dom som lider av ångest, PTSD, och ADHD. Lepidolit innehåller litium som är speciellt bra mot ångest och känslo relaterade problem. 

Läs mer här

Lapis Lazuli sänker snabbt stressnivån och ger lugna energier. Den ger stillhet och frid. Den användes redan av Faraoerna för att lindra oro och ångest. 

Läs mer här


Lavasten är speciellt kraftfull mot ångest och oro. Den ger stabilitet och grundar en till jorden. Lavasten bildas när vulkaner får utbrott,  den kraftfulla energin finns kvar när lavan stelnar och blir sten. Den kan vi känna av och ge oss mod att lyssna på rösten som säger att panik, oro och ångest är bara känslor inte ett tillstånd. 

Läs mer här 

Smaragd är motsatsen till ångesttillstånd. Den ger mod att överkomma känslorna och självförtroende till sin bärare. Den lugnar negativa tanke spiraler. Den bidrar till återhämtning och glädje. 

Läs mer här

Sodalit hjälper oss när vi känner oss helt uppslukade av ångest och panik. Den lugnar vårt nervsystem vid ångestattacker och är en bra kristall att ha nära kroppen. gärna hudkontakt. När du känner en ångestattack närma sig håll sodaliten i handen och fokusera på dess mönster och färg. 

Läs mer här


Bergkristall är bland de kraftfullaste kristaller som finns.  Den leder energi och är riktigt bra när man känner panik eller oro. Om du har en berkristall spets så är det ännu bättre, stå utomhus och håll spetsen mot marken tänk dig hur all din oro går ut genom dina fingrar ner i kristallen och försvinner ner i jorden där den omvandlas till ren energi. 

Läs mer här


Stenar för bättre sömn

Har du svårt att sova, kanske du drömmer mardrömmar eller vaknar och somnar hela natten. Då finns det några stenar som är bra att ha vid sängen. 


Blå Kalcit är en riktigt bra sten mot sömnproblem, den lugnar stressade tankar. Skulle man känna sig riktigt stressad och har svårt att samla tankarna när man skall sova kan man lägga en blå kalcit på bröstet.  

Läs mer här

Svart turmalin är en beskyddare och speciellt bra mot mardrömmar, lägg svart turmalin runt sängen så drar den till sig mardrömmarna. 

Läs mer här

Howlit är riktigt bra mot sömnproblem och en perfekt sten att ha på nattduksbordet. Den har en fridfull och lugnande energi. Den kan också hjälpa dig att komma ihåg dina drömmar.

Läs mer här

Selenit den vackra rena vita kristallen, ett måste i varje hem då den även renar och laddar upp andra kristaller. Den ger renhet, lugn och frid till ditt sovrum. Den helar dig och läker dina inre sår medans du sover, du kommer vakna mer utvilad och känna dig piggare med en selenit i sovrummet.

Läs mer här

Ametist är en kristall som passar väldigt bra i alla rum men framför allt i sovrummet då den helar dig medans du sover, precis samma som seleniten. Den är också lugnande och ger frid och harmoni.

Läs mer här

Golden healer en kristall som har healer i namnet kan ju inte annat än att vara en helande kompis i sovrummet. När du slappnar av tar kristallens energier över och ger dig lugn och mjuk sömn. Den helar dig också och ger glada energier. 

Läs mer här


Månsten kan lindra sömnlöshet, mardrömmar och stressrelaterad huvudvärk.  Om du jobbar skift och har problem att få kroppens inre klocka att ställa om är en månsten fin att ha i sovrummet eller vid sängen på jobbet. 

Läs mer här

Regnbågsfluorit är speciellt bra för sömnproblem hos barn.  Den har färgenergi från alla de olika fluorit sorterna och är väldigt kraftfull. Barn brukar ofta vara dragna till just denna kristallen och den är väldigt fin att lägga vid deras sängar, som en trygg vän. 

Läs mer här

Rosa Kalcit har en lugn energi och är speciellt bra mot mardrömmar. Ger en känsla av välbefinnande. Precis som den blå kalciten som hjälper till att sänka stressnivåer och puls, är också den rosa lugnande men med en mer kärleksfull och omhuldande energi. 

Läs mer här


Stenar för att skydda sin energi

Vår energi är ständigt i rörelse och ibland kan andra människor komma in i vårt personliga space detta kan leda till att du känner dig helt dränerad och trött. Vissa människor som är väldigt öppna känner av detta mer. Dessa kristaller kan hjälpa att skydda din energi och stärka upp din aura så att det blir svårare för andra människor att ta av din energi. 

Obsidian både renar och stärker vår aura. Den skyddar mot negativa och stillastående energier skall sätta sig fast på dig. Den hjälper också till att lösa upp energi blockeringar som kan ligga kvar i kroppen. 

Läs mer här

Citrin absorberar och transformerar negativ energi till positiv. Den kallas även lyckostenen då den har mycket positiva och glada energier. 

Läs mer här

Angel aura kvarts Kommer med ljus och kärlek in i ditt liv. Den renar och stärker upp alla chakran. Den stärker också din aura och för in ljus i den. 

Läs mer här


Stenar för Magproblem

Att ha problem med magen är väldigt vanligt och det finns många olika sorters problem. Det är svårt att lista alla men här finns några stenar som är speciellt bra för matsmältning och tarmarna. 


Ametrin är bra om man har problem med IBS tarm. och kroniska tarmsjukdomar. Den är också bra för matsmältningen. 

Läs mer här

Labradorit är en sten med lugna energier, den hjälper matsmältningen och magproblem som är orsakade av stress. 

Läs mer här

Beryll Kan lindra kroniska tarmproblem. Det är också en sten som utstrålar lugn och stress dämpande. 

Läs mer här

Grön Fluorit är bra mot mage och tarmproblem. Den är också bra på att rensa bort negativa energier. 

Läs mer här

Orange Kalcit helar sjukdomar och är speciellt bra mot sjukdomar i lever och tarmar. Om du har IBS tarm är detta en riktigt bra sten att bära med sig. 

Läs mer härStenar för beskydd

Vi kan använda kristaller som beskyddande amuletter eller för att skapa en skyddande barriär för vårt hem. Det finns kristaller som är speciellt bra för detta ändamålet. 

Svart Turmalin Alla borde ha en svart turmalin hemma! den har en beskyddande, omhändertagande och omhuldande energi. Skyddar också mot övernaturliga attacker.

Läs mer här

Selenit är en all renare, den rensar bort negativa energier och blockerar destruktiv energi att återvända. Den är extremt kraftfull.

Läs mer här

Tektit Om man gräver ner en tektit utanför ytterdörren eller lägger den i hallen så skall den skydda mot stormar, eldsvådor och tjuvar. 

Läs mer här

Shungit detta är en kristall som det forskars väldigt mycket. Det är en av få mineralsammansättningar som innehåller hela periodiska systemet. Den är extremt renande och används i vattenreningsverk. Även vår energikropp mår bra av Shungit. 

Läs mer här

Kyanit är väldigt bra på att skydda våra energier och blockera attacker och energier från andra. En kristall som är fin att bära med sig som en skyddande amulett. Den fungerar nästan som en spegel och reflekterar energin tillbaka. 

Läs mer här

Nuumit är en av de äldsta sten arterna på jorden. Den är också väldigt sällsynt. Den blockerar negativa energier och skyddar vår energikropp från attacker, både från onda andar, demoner och människor med ont uppsåt.

Läs mer här

Obsidian är en jordande sten som tar bort negativa energier. Om du vill skydda ditt hus så gräv ner en Obsidian vid varje hörn så skapar stenarna en skyddande barriär.   

Läs mer här


Rökkvarts rensar bort negativa energier och destruktiva tankemönster. En kristall som också skyddar din Aura. Den omvandlar negativ energi till positiv. En måste kristall för alla högkänsliga!

Läs mer härStenar mot elektromagnetisk strålning

Att man kan må dåligt eller störas av för mycket elektromagnetisk strålning eller EMS som det förkortas är något som många upplever, men inte alltid vet vad det beror på. EMS är microvågor som sänd ut från elektroniska apparater så som mobiler, microvågsugnar, ipad, datorer. Dessa kristaller som fungerar som blockerare och magneter. 


Svart turmalin Fungerar som ett kraftfullt skydd. Ett tips är att lägga en svart turmalin i hemmets fyra hörn ( I väderstrecken) Detta ger ett riktigt bra skydd mot EMS i hela huset. 

Läs mer här

Pyrit är kolbaserad precis som hematit och magnetit. Kol reflekterar EMS och är därför bra att ha på ställen där du har många elektroniska apparater. Exempelvis, skrivbordet, vid tvn, eller i köket. 

Läs mer här

Hematit är också kolbaserad och fungerar också reflekterande. Den är även bra på att absorbera alla lågvibrerande energier och negativitet. 

Läs mer här

Shungit är känd för att suga åt sig elektromagnetisk strålning (den fungerar nästan som en magnet) Därför är den extremt bra att ha vid datorn eller som platta på telefonen då den skyddar dig mot strålningen som dina apparater utstrålar.   

Läs mer här

Malakit suger upp plutoniumföroreningar och skyddar mot strålning av alla de slag. En bra kristall att ha på jobbet och vid skrivbordet. Då den även skyddar mot energier från negativa personer. 

Läs mer härStenar för Beroende beetende

Många lider av beroenden av olika slag, det finns vissa stenar som skall kunna lindra beroende beteende och används ibland vid olika typer av terapi. 


Botswana agat Denna är särskilt bra för dig som vill sluta röka. Och känner att man behöver lite extra stöd. Den hjälper dig att hålla dig till ditt mål och stärker vår vilja att lyckas. 

Läs mer här

Ametist är en helare av alla de slag och är även bra på att läka olika typer av beroenden. Så som alkohol, socker, mat m.m. Den hjälper dig att hålla fokus. 

Läs mer här

Dumorterit är bra på att mildra alla typer av beroenden, den fungerar lugnande och känns oftast väldigt skön att hålla i handen när det är jobbigt. 

Läs mer här

Larvikit Detta är logikens sten, och den hjälper dig att ta kontroll över dina egna tankar och känslor. Beroenden kan ofta vara känslostyrda eller rutin styrda så Larvikiten hjälper oss att se igenom dessa mönster. 

Läs mer här

Apatit är en bra kristall när man försöker gå ner i vikt eller hålla sin vikt. den hjälper oss att inte känslo äta. Kan också minska känslan av utmattning och att inte lyckas. 

Läs mer här

Bärnsten drar ur sjukdomar ur kroppen, beroenden är olika typer av sjukdomstillstånd. Så Bärnsten är en riktigt bra kristall att bära med sig. 

Läs mer här

Rodonit kallas ibland för första hjälpen stenen då den lindrar chock och med beroenden vid psykisk och fysisk misshandel

Läs mer här

Stenar för resenärer och resor

Skall du eller någon du tycker om ut och resa? vill du känna dig skyddad eller skydda familjen. Då har vi samlat några kristaller som är riktigt bra att ha med sig på resa. 


Malakit är en perfekt beskyddare när du skall ut och resa. Speciellt om du skall ut och resa med flyg eller på stora trafikerade vägar. Den är också väldigt bra att ha med sig om man är flygrädd, då den hjälper en att hantera flygrädsla. 

Läs mer här

Månsten är en kristall som har använts av resenärer som en skyddande amulett när man skall ut på resa, speciellt om man skall resa nattetid är månsten en riktigt bra beskyddare. Den är också en bra beskyddare om man skall resa över vatten exempelvis med färja eller kryssning. 

Läs mer här

Rodonit är kristallen som alla backpackers borde ha med sig! Den hjälper en att få kontakt med människor från alla världens hörn och förstå deras kulturer. Den ger också en djupare förståelse för andra människor. 

Läs mer här

Tigeröga är sten som ger ett bra skydd på resor, den ger tålamod och styrka i pressande situationer. En bra kristall för hela familjen. 

Läs mer här

Ametist är en kristall som är otroligt läkande och har så många bra egenskaper. Men den skyddar även mot tjuvar och sjukdom på resor. 

Läs mer här

Labradorit är också en riktigt bra kristall att ha med sig när man skall ut och resa, den kan hjälpa dig att skydda din aura från andra närgångna människor. Labradorit hjälper dig också att hitta den bästa vägen under din resa. 

Läs mer här


Stenar för allergi och astma

Astma och allergi besvär är riktigt jobbigt och kan störa riktigt mycket i varden, testa då att bära med dig en kristall kanske det faktiskt känns bättre!


Rosenkvarts är en kristall som kan hjälpa till att rengöra kroppens vätskor och slemhinnor. Om man lägger den på bröstet kan den lindra problem i lungorna och bröstet.

Läs mer här

Karneol är en kristall som är otroligt läkande, den stärker också immunförsvaret och kroppens egna försvar mot allergier, sjukdomar och utslag.  

Läs mer här

Jade är en väldigt ren kristall med mycket rena energier. Den är speciellt bra mot hudproblem eller allergier som sätter sig som utslag på huden. Då är det bra att använda sig av ett Gua sha verktyg i jade för att lindra och lugna huden. Det ger också huden styrka att försvara sig mot hud allergier. 

Läs mer här

Apofyllit är bra mot astma anfall. och Hosta, den lindrar även hösnuva och täta bröst.  Lägg den mot bröstet minst en halvtimme och känn lindring. 

Läs mer här

Jordgubbskvarts lindrar hudutslag och allergier som sätter sig i huden eller i ögonen. Också bra för trötta småbarnsföräldrar.

Läs mer härStenar för Dålig självkänsla och dåligt självförtroende

Alla har vi väl i perioder tvivlat på oss själva, känt oss värdelösa eller helt enkelt mått dåligt över hus man ser på sig själv. Det finns några stenar som skall hjälpa en att få en bättre självbild. 


Lavedelkvarts får dig att acceptera dig själv som den fantastiska varelse du är. den står för omvårdnad och självkärlek.

Läs mer här

Opal stärker ditt egenvärde och hjälper dig att inse din fulla potential. Stärker också ens livgnista.

Läs mer här

Gul aventurin stärker din självkänsla och hjälper till att balansera pressen från omgivningen. 

Läs mer här

Karneol Detta är en riktig självförtroende boost i kristall form! Den ger mod och känslan av att jag kan och jag är bra. 

Läs mer här

Citrin sprutar av lycko energi och glädje. Den ger energi till sin bärare och insikten att jag duger precis som jag är. 

Läs mer här

Larvikit stärker din självkänsla och självfötroende, speciellt i sammanhang där man skall prata inför folk. 

Läs mer här

Golden Healer Ger självförtroende och healing samtidigt! 

Läs mer här

Lapis Lazuli stärker självkänskan och ger mod. Den hjälper oss att se de viktiga delarna i livet. 

Läs mer här

Tiger öga stärker din självkänsla och hjälper dig att se ditt egenvärde gentemot andra. Du är bra precis som du är. 

Läs mer här


Hematit Stärker självkänslan och skänker mod till den som bär den.  

Läs mer här

Kambaba Jaspis stärker din självkänsla och låter dig se ditt eget självvärde. 

Läs mer härStenar mot förkylning, halsont och migrän.

En förkylning kommer aldrig lägligt och migrän kan däcka vem som helst, kanske du nästa gång skall testa att ha några av dessa stenarna till hands?


Magnesit är bra mot halsfluss och halsont. Kan också lindra blodproppar.   

Läs mer här

Anhydrit är en sten speciellt bra för alla typer av halsproblem. 

Läs mer här

Blå Fluorit är bra mot öron, näsa och hals problem. Bär den med dig så skall den mildra problemen. 

Läs mer här

Grön Aventurin är bra mot luftvägsproblem och hosta som har satt sig långt ner i bröstet, ligg gärna ner i minst 20 minuter med en grön Aventurin på bröstet

Läs mer här

Mossagat är bra mot problem i bihålorna och i näsan. Mossagaten hjälper till att stabilisera slemhinnorna och minska svullnaden på mandlarna i halsen. Den lindrar förkylnings symptom som har satt sig i pannan och bihålorna. 

Läs mer här

Karneol gör kristallvatten med karneol om du är förkyld, och drick varje dag när du är förkyld. Den stärker ditt immunförsvar 

Läs mer här

Selenit är bra riktigt bra mot jobbig rethosta. Lägg gärna bredvid sängen om du har svårt att sova för att du hostar. Den kan också hjälpa till att lätta upp andningen. 

Läs mer här

Mossagat stärker och öppnar upp luftvägarna och lungnorna. Den mildrar sjukdomar som sätter sig i bröstkorgen. Lägg gärna en amazonit tillsammans med en mossagat på bröstet om du känner dig tät eller förkyld. 

Läs mer här


Stenar för långvarig sjukdom, Blodsjukdommar, ledvärk och skelett problem

Långvarig sjukdom eller kronisk värk är inte lätt att bli av med, och kristallerna är inga mirakel görare men de kanske kan lindra din smärta och skynda på läkningsprocessen. 


Snöflinga Obsidian stärker skelettet och förbättra blodcirkulationen. 

Läs mer här

Peridot läker huden och är bra för hjärtat, lungorna och gallblåsan

Läs mer här

Apatit stärker skelettet och tänderna då den innehåller samma mineral som ger vårt skelett och våra tänder dess hårdhet och styrka.

Läs mer här


Blodsten / Heliotrop har traditionellt använts mot alla typer av blodsjukdomar. Man doppade en blodsten i vattnet och sen fick personen med problemet dricka vattnet. 

Bärnsten sägs kunna dra ut sjukdomar ur kroppen. Har använts i flera tusen år som läke "sten" (Bärnsten är ingen kristall utan stelnad kåda)

Chiastolit Stärker svaga muskler och försvagade nerver. Också en bra beskyddare när man är ute och reser. 

Drakblod helar blodet och renar blodomloppet. Speciellt bra mot blodsjukdomar. 

Gul Fluorit skall man ha med sig om man lider av högt kolesterol då den skall hjälpa till att sänka kolesterolet. 

Fuchsit hjälper dig att fortare återhämta dig från sjukdom eller  utmattning. Det stärker din vilja att faktiskt vilja bli frisk. Den drar  också tur till sig och ger glädje och skratt till ditt liv. 

Hematit kan hjälpa till att förbättra syreupptagningen i blodet. Och är en speciellt bra kristall för artros problem och ledvärk.

Grön aventurin Är en sten för lyckokänslor, men det är också en kristall som sägs kunna lindra hjärt relaterade sjukdomar. och hjälpa till att ta bort smärta.

Karneol är bra till mycket men sägs vara riktigt effektiv vid PMS problem, och utmattning. Den kan också hjälpa vid kronisk trötthet.

Blå kvarts renar blodet och stärker organen speciellt organen i överkroppen så som hjärta och lungor. 

Bergkristall sägs lindra diabetes symptom, kronisk trötthet, benskador och artrit. Den kan också hjälpa till att lindra brännskadesår om man lägger en bergkristall över såret. Stenar för att stärka koncentrationsförmågan och förbättra minnet

Ibland behöver man lite hjälp för att minnas och för att orka koncentrera sig. 

Blå Kalcedon minskar effekten av demens och senilitet.

Kvarts kvarts är riktigt bra om man vill höja sin koncentrationsförmåga och stärka sin minnesförmåga. Alla kvarts kristaller fungerar. Stenar för tur, rikedom och lycka

Kristaller är inga magiska stenar som trollar fram högar av pengar, men det finns några stenar som sägs dra till sig tur och rikedom. 


Trädagat är en bra sten om du vill dra till dig rikedomar och välgång. Den ger också odlingslycka.

Amazonit är också en sten som drar till sig rikedom och pengar. Ger också lycka och välgång. 

Grön aventurin är en sten som drar till sig tur och lycka, den lockar också till sig pengar och hjälper en att uppnå sina drömmar. 

Röd Karneol skall fungera bra om man lägger den precis innanför ytterdörren. Då skall den dra till sig lycka och rikedom till huset. 
Stenar för finna kärlek och din själsfrände

Att finna kärleken och den rätte är inte lätt och ibland kan det kännas helt hopplöst. Det finns några stenar som sägs ha egenskaper för att dra till sig kärlek. Som du ser på färgen så är rosa kristaller absolut bäst på att dra till sig kärleks energi.


Rosa ametist är en riktigt kärleks boost! den kombinerar ametistens läkande egenskaper med rosenkvartsens kärleks energi.

Rosa turmalin lockar till sig kärlek och kommer att visa dig när det är tryggt att tro på kärlek igen. 

Rodonit Kan stärka den mentala balansen och självkänslan. Lär jorda den fysiska kärleken och främja ovillkorlig kärlek.

Rosenkvarts drar kärlek till ditt liv och hjälper dig att öppna hjärtat för äkta kärlek.

Larimar är stenen du skall bära med dig om du letar efter din själsfrände. Den kommer nämligen att leda dig mot den personen. Stenar för Meditation, insikter om tidigare liv och andligt arbete

Alla stenar går att använda vid meditation men om man är intresserad av änglapromenader och få kontakt med högra energier och andra väsen så är dessa stenarna speciellt bra för just det.  


Turitella agat är bra om man vill få kontakt med svunna tider och förfäderna.

Angelit sägs kunna hjälpa oss att få kontakt med vår skyddsande och även kontakt med änglarna. En väldigt bra sten att meditera med

Celestit är en av de mest andliga stenarna och sägs vara skapad av änglarnas sång. Den är bra vid änglavandring och för att få kontakt med högre energier och väsen. 

Kunzit har en hög andlig vibration och är speciellt bra att ha när man vill få kontakt med sina andeväktare och högre väsen. 

Fantomkvarts skall kunna hjälpa oss att komma ihåg tidigare liv.