Lapis Lazuli

Lapis lazuli - ursprung och historia

Lapis Lazuli har en vacker djup blå färg med guld fläckar (Pyrit ) i mönstret. Den är relativt lätt att hitta med kan vara rätt så dyr att köpa. Lapis lazuli är en silikat bergart av natrium, kalcium och aluminium, den innehåller också en del svavel.
Lapis lazuli hittas oftast ihopväxt med andra kalkstenar, stora fyndigheter har hittats Badakhshan vid Amu Darjas övre lopp i Afghanistan.
Genom vår mänskliga historia har Lapis lazuli en helig och viktig plats, enligt legenderna och nedtecknade skrifter från Sumererna så trodde dem att Lapis Lazuli innehöll essenser av gudarna och gudinnorna.
Den användes också som den allra första ögonskuggan och man malde det till ett pulver och gnuggade in det i huden runt ögonen.
I det forntida Egypten var Lapis lazuli förknippad med himmelsgudinnan Nut. 

Lapis lazuli - egenskaper

Lapis Lazuli sänker snabbt stress och skänker djup frid och harmoni. Framträdande egenskaper hos Lapis Lazuli är att den besitter stillhet, förstärker övernaturliga förmågor och kan hjälpa dig att finna andlig insikt.
Den lindrar huvudvärk, migrän, trötta ögon, och problem med lymfkörtlarna.
Lapis kan också hjälpa till att stärka minnet och få dig att komma ihåg saker du annars ofta glömmer.
Den kan också kontakt andeguider för att beskydda dig. Den dämpar smärta och är bra mot sömnlöshet och migrän. Kanske också sänka blodtrycket rena organ och stärka immunförsvaret. 

Kristallin form: Lapis har ingen kristallin form det är en dodekaeder.
Månadssten
Chakra: hals chakra
Mohs hårdhetsskala: 5–5,5
Kristallvatten: Kan användas indirekt