Apache tår

Apache tår - ursprung och historia

Obsidian Apache tår är om man håller den mot ljuset halvgenomskinlig till motsats mot svart Obsidian. Historien varför Apache tår Obsidian har fått sitt namn är rörande och tragisk. Det sägs att namnet kommer av en händelse som utspelade sig i Arizona USA när ett gäng amerikanska soldater låg i bakhåll för en grupp Apache indianer, många av indianerna dödades och resten störtade sig ner för ett stup i stället för att bli tillfångatagna. Apache stammens kvinnor grät vid stupets fot i en hel månad och deras tårar bäddades in i den svarta Obsidian stenen som var vid foten av berget och gjorde den halv genomskinlig. 

Apache tår - egenskaper

Apache tår Obisidan har en mildare effekt, den drar också fram negativitet i ljuset som svart obsidian gör, men den verkar långsammare så att den negativa energin kan omvandlas. Apache tår skyddar Auran och kan absorbera negativ energi. Det är en sten för att hopp när allt känns förtvivlat, håll den mot ljuset för att se en strimma ljus i mörkret.
Den är också lindrande för dem som lider av ångest och depression.
Om man har värk i ryggslutet eller fötterna skall man bära en apache tår då den verkar smärtlindrande på just de områdena på kroppen.
Detta är en kristall som behöver att tvättas ofta då den drar till sig negativ energi.