Epidot

Epidot ursprung och historia

Epidot är en silikat med aluminium och järn. Den är antingen pistage grön, gul/grön eller svart / grön kristall med vacker glans. Den kan också innehålla parallella linjer.
Epidot upptäcktes i början av 1800 -talet och har alltid betraktats som en väldigt andlig sten. Den sägs öppna upp användarens ögon för sin egna potential. Det finns också en legend som säger att det i framtiden kommer att hittas en helt ny variant av Epidot som kommer natur andarnas osynliga värld synlig för alla människor med ett ärligt och gott hjärta. 

Epidot - egenskaper

Den förstärker andra kristallers egenskaper och drar bort negativa energier. Den hjälper dig släppa taget på sånt som inte är bra för dig och stärker din intuition och självförtroende.
Epidot ökar motståndskraften mot sjukdomar, särskilt virus sjukdomar. Om du lägger en Epidot kristall i matrummet eller i köket nära där familjen brukar sitta och äta så kan Epidoten uppmuntra barn till att äta bättre och våga smaka på mer mat. Den hjälper också kroppen att lättare ta upp vitaminer och mineraler. 

Kristallin form: Monoklina - prismatiskt
Månadssten
Chakra: hjärt chakra
Mohs hårdhetsskala: 6-7
Kristallvatten: Kan användas indirekt