Rosenkvarts


Rosenkvarts - ursprung och historia

Rosenkvarts är en del av den stora kvarts mineral familjen. Den är dock oftast något mjölkigare i färgen och inte så genomskinlig som några av sina bröder och systrar. Namnet rosenkvarts har den fått av sin vackra rosa färg som kan påminna om rosa rosor. Färgen på en rosen kvarts kan vara allt ifrån ljust, ljust rosa till mörk rosa. Om man har den för länge i starkt solljus kan det dock blekna. Skulle man försöka hetta upp den kan det bli svart. Den rosa färgen kommer antagligen av lite titan föreningar i kvartsen.
En grekisk legend från antiken berättar att Adonis den grekiska gudinnan afrodites älskare blev attackerad av krigsguden Ares, Ares tog formen av ett vildsvin och stångade Adonis. Afrodite rusade till Adonis sida för att rädda honom och då rev hon sig på en törnbuske. Deras blod blandades och färgade den vita kvartsen rosa, på så sätt skapades rosenkvartsen som också symboliserar evig försonlig kärlek. Zeus tyckte faktiskt så synd om dem att han lät dem återuppstå 6 månader om året.
Ursprung: Sydafrika, Brasilien, Madagaskar, Japan och Indien.

Rosenkvarts - egenskaper

Rosenkvarts är en otroligt populär och älskad kristall då den symboliserar all sorts kärlek, den drar till sig kärlek och öppnar upp för att du skall kunna känna kärlek, både för dig själv och andra. Den lär oss att vara snällare mot oss själva och acceptera oss själva för de fantastiska unika människor vi faktiskt är.
Jättebra kristall vid healing då den läker både känslomässiga och fysiska sår. Den hjälper mot stress och oro, den kan också hjälpa speciellt unga kvinnor med menssmärtor. Den stärker empati och sensitiviteten.

Ritual med rosenkvarts

Om du har bråkat eller haft någon meningsskiljaktighet med någon och du känner att du har svårt att släppa grälet, eller om ni inte lyckats bli sams finns det en liten ritual som man kan göra.
Kasta en pytteliten rosenkvarts i rinnande vatten i den avtagande månens sken, samtidigt uttalar du din ånger över bråket eller grälet. När det blivit helt mörkt kan du sluta. Nästa dag skall du ringa personen, och även om personen i fråga inte anser att grälet är löst så har i alla fall du friat dig själv och löst dig från alla kvar liggande tankar.