Moqui Kulor

Moqui kulor historia:

Moqui kulor är verkligen häftiga stenar! Bildade ungefär samtidigt som jorden själv, i det torra landskapet i norra Grand Canyon. Moquistenar är kulor av Järnoxid och sandsten. Stenarna är naturligt skapade kulor för ca 100 miljoner år sedan när sanden sedan sakta försvinner bort då har kulorna börjat bilda järnoxidbeläggningar. Dessa kulor lär sedan tillsammans med grundvattnet fortsatt oxiderat och formats till dessa unika och magiska kulor.
Dessa små kulor har många namn förutom Moqui som är ett namn som härstammar från ursprungsbefolkningen runt Grand Canyon. De kan också kallas schamanstenar, hopi marbles och navajobär. De har så länge vi vet använts i schamanska ritualer och mystiska riter för att få kontakt med andevärlden. 

Moqui kulors egenskaper:

Moqui kulor säljs alltid i par då de skall balansera upp varandra med energier från en manlig och en kvinnlig sten. Dessa stenar är väldigt högvibrerande och sägs hjälpa oss komma i kontakt med andevärlden och de högre dimensionerna. De ger också balans och fungerar jordande. Riktigt fina stenar att ha i sitt ritualarbete, eller när man lägger tarotkort, runor eller orakel kort. Du kan också placera dem på ditt husaltare för att öka energi balansen i huset.