Tektit

Tektit - ursprung och historia

Tektit bildas när meteoriter eller blixtar slår ner i jordiska mineraler och smälter dem till naturligt glas. Det finns några stycken olika kända tektiter, men den vanligaste är svart eller mörkgrå med små kratrar på ytan. Det finns också Grön tektit som heter Moldavit, genomskinlig tektit som heter libyskt ökenglas, och brun tektit som heter Saffordite. De har alla lite olika egenskaper, och du hittar dem i listan har nedanför. Tektit förknippas ofta med starka väder krafter och skall symbolisera åskguden Tor, eller romarnas gud Jupiter. 

Tektit - egenskaper

Den mildrar alla typer av hudåkommor och kraftlöshet. Den kan också hjälpa till att öka försäljningen om du till exempel lägger en Tektit på ditt jobb. Den är också populär inom Ufo communityn då det tros att Tektit drar till sig utomjordiska signaler.
Om man gräver ner en Tektit framför ytterdörren ( eller i en kruka om man bor i lägenhet) så skall Tektit hjälpa till att skydda mot eldsvådor, stormar och fientlighet.

Olika typer av tektiter

Den vanligaste tektiten är den som vi kallar Tektit och är oftast mörk eller svart med kratrar, det finns också andra typer som går under tektit och de är oftast ovanliga och har sitt ursprung från ett specifik meteorit nedslag eller som i libyskt ökenglas fall så är de gjorda av blixtar som slår ned i den torra sanden i öknen. Vill du veta mer om andra typer av tektit, klicka på länkarna här nedanför. 

Meteorit sten