Onyx

Onyx - ursprung och historia

Onyx är en ädelsten bestående av mineralet kalcedon, en kryptokristallin varietet av kvarts. Onyx är oftast svart men förekommer också i vit, blått, gul och rött. Den är lätt att hitta och finns i flera olika länder så som: Brasilien, Mexico, USA, Italien och Sydafrika. Namnet Onyx kommer i från grekiskan och betyder klo eller fingernagel.
Onyx förknippas ofta med trollkarlar och magiker. Den användes också i antika rom där man etsade in bilder på krigsguden Mars för ge soldater att bära med sig i strid då de trodde att det gav mod och styrka.

Onyx - egenskaper

Onyx lindrar problem med öronen och balanssinnet. Den ger stöd i svåra situationer och under perioder med mycket stress. Den hjälper till att centrera din energi. Onyx är också bra för personer med koncentrationssvårigheter och hjälper dig att fokusera.
 
Vit Onyx: är antingen helvit eller har svarta linjer. Den var väldigt populär både i det antika grekland och det antika romarriket de gjorde ofta skålar och rituella bägare som de sedan la offergåvor till gudarna i för att det symboliserade renheten. Vit onyx är bra för benmärgen, tänderna och skelettet. Vit onyx i små figurer eller som dekorativa gåvor är i vissa kulturer en vanlig bröllopsgåva till nygifta par då den mildrar viljan att vilja gräla.