Jordgubbs kvarts

Jordgubbskvarts - ursprung och historia 

Jordgubbskvarts är i sin naturliga form inte genomskinlig utan mörkrosa/ljusrosa grumlig med små mörka prickar i. Om den är genomskinlig är den ofta framställd på konstgjord väg och då är den inte lika effektiv att använda vid healing. Den har fått sitt namn just av den rosa/röda färgen och de svarta små prickarna som påminner om solmogna jordgubbar.
Inom den nordiska mytologin så associeras jordgubbskvartsen med Odens hustru Frigga hon är också modersgudinna i den nordiska mytologin. Enligt legenden så sas det att hon plockade de första bären runt midsommar för att ge till sitt ofödda barn som skulle komma till hösten. Där av symboliken med jordgubbskvartsen. 

Jordgubbskvarts - egenskaper

Den sägs kunna lindra hudutslag och mildra allergier. Den stärker självkänslan hos människor som behöver det. Kan också lindra matallergier och ge en stadigare hjärtrytm.
Om du har en överkritisk familjemedlem eller en hel familj så hjälper jordgubbskvartsen till att stärka din självkänsla så att du kan stå upp emot just överkritiska familjemedlemmar eller kompisar.
Om du är en trött småbarnsmamma eller förälder är jordgubbskvartsen en bra kristall att ha då den hjälper oss att se de små vackra ögonblicken i livet.
Ett bra tips är att ta med sig en jordgubbskvarts när man skall åka på semester eller utflylkter på sommaren för att höja glädje känslan ännu mer.