Fulgurit


Fulgurit - ursprung och historia

Fulgurit, sandfulgurit, Lechatelierite eller blixtrör, är resultatet av ett blixtnedslag i sandig mark. Blixtströmmen, som kan uppgå till flera hundra kiloampere, hettar upp sanden så mycket att denna smälter och bildar glas närmast runt omkring blixten. Det finns även klippfulgurit om blixten slår ned i en klippa. Detta sker endast på ett par ställen på jorden Öknen i Libyen är det vanligaste stället. Men de har också hittats i vissa delar av USA. Fynd finns från Tyskland och Polen. Fulgurit är alltid rörformade och i håliga. 
Själva namnet Fulgurit kommer i från latin och betyder blixt. I flera kulturer tror man att det är en gåva från eldgudarna. 

Fulgurit - egenskaper

Fulgurit är speciellt bra för människor som lider av problem med öronen, så som inflammationer eller problem med innerörat. Den är också bra att ha i närheten om man har problem med halsen och näsan. Kan också lindra yrselanfall. 
Fulgurit förknippas också med UFO och utomjordingar, den sägs öka chansen att få kontakt med varelser från yttre rymden.
Den sägs också kunna lösa långvariga bekymmer i ditt liv genom att föra in personer i ditt liv som skall kunna hjälpa dig att finna rätt väg eller lösning på ditt problem.