Fantom kvarts


Fantomkvarts - ursprung och egenskaper

Fantom kvarts är en spökliknande kristall inuti en annan kristall. Detta beror på att det egentligen skulle blivit fler kvartsspetsar men materialet tog slut så kristallen stannade inuti annan spets, det kan ibland också vara så att omgivningarna och förutsättningarna för kristallen ändras och spetsen börjar växa igen där av kan det ibland finnas olika nivåer inuti en redan befintlig kristall, då syns de som en skugga. Det kan också vara så att nedbrytbara materialer eller andra mineraler fastnar i kvartsen och blir inkapslade.
Sen varierar väldigt i färg, mönster och form. Den är lätt att hitta och finns över hela världen.
Detta är en väldigt populär kristall bland spökjägare då kristallen sägs höja chansen med att få kontakt med andevärlden. 

Fantomkvarts - egenskaper

Den symboliserar universellt vetande och stimulerar healing och läkande åt vår planet. Den kan hjälpa oss att finna minnen från våra tidigare liv. Fantomkvarts kan hjälpa dig som har hörselproblem.
Ett fint användnings område för fantomkvartsen är att lägga den på en gravid kvinnas mage för att sända kärlek och få känslomässig kontakt med det ofödda barnet.