-Och stjärnorna ramlade ner till marken och stelnade till kristaller-

Nybörjar guide till ett bättre välmående

Känner du dig redo att börja din andliga resa till ett bättre välmående, men du inte riktigt vet vart du skall börja? 
Det finns så många kristaller, och sätt att använda dem på, de flesta säger också lite olika när det kommer till egenskaper. Vi har satt ihop en liten guide som skall göra det enklare att starta ditt nya intresse och som tar dig en bra bit på väg till en mer harmonisk vardag. 

Fyra huvud element som gör en kristall

Vi pratar ofta om kristallers egenskaper och vad de kan hjälpa oss med. Detta är helt sant men låt oss prata lite om de övergripande egenskaperna som gör en kristall till ett bra hjälpmedel. Kristallers huvudsakliga hjälp är att få oss på rätt vibrations nivå och balansera, och släppa på energi blockeringar i kroppen. 

Mineral sammansättning

Alla kristaller består av mineral, och ett mineral är kemiska föreningar av grundämnen. Det finns oändligt många olika kombinationer. 

Kristallstruktur

Alla kristaller har en geometrisk ordnad kristall struktur, detta avgör hur en kristall kommer att se ut. Det finns de som saknar struktur och kallas då formlös men de är fortfarande en specifik form. 

Färgenergi

Färger kan ändra vårt humör mer än vad vi kanske vet, färgenergi är viktig för oss människor och om du vill veta mer kan du läsa om just färgenergier här: Färgenergi

Vibrations frekvens

Kristaller har en naturlig hög vibrations frekvens, vilket enkelt förklarat betyder energi nivå. Allting i universum har en vibrations frekvens och kristaller kan användas som stämjärn för att balansera energi nivåerna i kroppen.  


Måste ha kristaller

Vi har satt ihop en lista med kristaller som alla borde ha hemma, men tänk på att det också är väldigt viktigt att lyssna på sin magkänsla. De kristallerna som du dras till är de kristallerna som kroppen behöver. Ibland kan man själv bli förvånad över vilka kristaller man dras till, men ditt undermedvetna vet vad som är bäst för dig. 
Kristaller kommer också att komma och gå i ditt liv beroende på vad du behöver just nu, ibland försvinner kristaller mystiskt och hur mycket man än letar så kan man inte hitta dem, då betyder det att du är färdig med den. Vill du läsa mer om någon kristall, klicka bara på bilden så kommer du till kristallens sida.

Bergkristall Om du bara vill ha en enda kristall för healing och må bra då är det bergkristall du skall ha. Den drar till sig solljus och livskraft från allt som växer, den drar också till sig energi från änglar, gudinnor och gudar. Bergkristall lagrar all denna energi och kan sedan användas vid healing. 

Rosenkvarts drar till sig kärlek och kommer öka din självkärlek, detta är verkligen kärlekskristallen, den lär oss att acceptera oss själva och uppskatta vår alldeles unika avtryck på jorden.

Ametist är allhelaren, en kristall man gärna skall bära på sig och nära kroppen, då den helar våra vibrationer och släpper på blockeringar. Den fungerar också som en skyddande amulett. 


Grön aventurin är stenen för de som vill ha ett lyckosamt liv. Den sägs dra till sig pengar och hjälper dig att uppnå dina drömmar. Den mildrar också känslomässiga blockeringar, den har en helande energi. 

Shungit är känd för att suga åt sig elektromagnetisk strålning (den fungerar nästan som en magnet) Därför är den extremt bra att ha vid datorn eller som platta på telefonen då den skyddar dig mot strålningen som dina apparater utstrålar. Den suger också åt sig all typ av sjuk, stagnerad eller dålig energi runt sig. Den är en beskyddare och är en bra kristall att bära som en skyddande talisman.

Röd Jaspis drar upp problem i ljuset så att man kan bearbeta dem. Jaspis är en kristall som ger oss den hjälpen som vi behöver. Den fungerar som en beskyddande och hjälpande hand när livet känns svårt. 

Vårt nybörjarkit

Vi har satt ihop ett nybörjarkit med sex stycken kristaller, alla de måste kristallerna som vi har skrivit om här ovanför. Kitet kostar 249:- och är ett riktigt bra pris. För att komma till kitet klicka här: 

Nybörjarkit


Andra bra saker att införskaffa

Kristaller behöver renas för att fungera, så det finns några saker som kan vara bra att hemma. 

Selenit är en av få kristaller som inte behöver renas utan kan hjälpa till att rena andra kristaller, en riktigt bra kraftladdare som laddar upp dina kristaller med ny frisk energi. 

Rökelse renar ditt hem från negativa och stagnerade energier, röken renar också kristaller så att de är redo för att laddas med ny frisk energi. 

Dagbok för att bättre förstå sina tankar och mönster är en dagbok eller soul journal en riktigt bra sak att börja använda. Skriv ner det du känner dig tacksam över i ditt liv, eller dina tankar. Detta kommer hjälpa din hjärna att tänka positivt och se problemen som kanske annars är svåra att se.