Flusspat ( Fluorit )


Fluorit - ursprung och historia

Fluorit eller flusspat är ett mineral som innehåller kalciumfluorid. Ren Kalciumflorid är färglös men pågrund utav andra mineralers inverkan eller röntgenstrålning kan fluoriten förekomma i andra färger. Fluorit har historiskt sett inte varit någon populär kristall för smyckes tillverkning då den är för mjuk. Inom healing är den desto mer populär. Den färglösa Fluoriten kallas ibland för fattigmans diamat. Fluorit sägs också vara en gåva från moder jord som ger en andliga rikedomar. 

Flourit - egenskaper

Gemensamt är fluorit starkt beskyddande och kan hjälpa dig att känna av när andra människor försöker att kontrollera eller få dig under deras inflytande. Fluroit renar och stärker Auran och drar ut all storts stress och negativa energier ur kroppen.
Fluorit innehåller mineralet kalciumflorid vilket gör att den kan hjälpa till att stärka tänder, skelett. Den förstärker också synen och och lindrar problem med bihålor, mjällten.
Om du har en vän eller någon närstående som är tidsoptimist så kan en Fuorit vara en bra present då den hjälper oss människor att passa tider.

Kristallin form: Kubisk
Månadssten
Chakra: 
Mohs hårdhetsskala: 4

Fler typer av Fluorit:

Blå Fluorit
Grön Fluorit
Regnbågs fluorit
Gul fluorit
Lila fluorit