Leopard jaspis

Leopard Jaspis - ursprung och historia

Leopard jaspis kallas ibland felaktigt för Ryolit ( de är väldigt lika varandra) Leopard jaspisen innehåller dock inte lika mycket grönt som Ryoliten gör. Leopard jaspisen är precis som Ryoliten en silikonoxid men med fler glasinklusioner. Mönstret på jaspisen påminner om leopard päls därför kallas den leopard jaspis. Den sägs också ha en koppling till de stora rovdjuren på slätterna i Afrika och Indien. Leopard jaspis uppskattas och är en helig kristall för Schamaner och präster. 

Leopard jaspis - egenskaper

Om du har problem med immunförsvaret eller hälsan så är leopard jaspis en riktigt bra kristall att ha, då den både energisätter och återställer ett försvagat immunförsvar och ger energi till trötta och utmattade muskler.
Leopard jaspis är också väldigt bra mot virus, infektioner, insektsbett och andra utslag eller blemmor som har orsakats av baciller.
Om ni har problem i ert förhållande eller om det är bråkigt hemma är leopard jaspis en perfekt kristall att lägga på en central plats i huset då den återupplivar känslor och kärlek. Och återskapar känslor av tillgivenhet och lugn.
Leopard jaspis för in de människorna och de sakerna som vi verkligen behöver i vårt liv, då vi inte alltid vet själva vad vi behöver för att må bra och för att blomma ut.