Serafinit

Serafinit - Ursprung och historia

Serafinit kallas också änglastenen och har fått sitt namn efter det grekiska order "serafer" Serafer beskriver det himmelska väsendet med tre par vingar. Namnet kommer också från änglarnas högsta rangordning Seraphim och Serafinit är starkt kopplad till änglarna och de vita chayotanta fibrerna på stenen ser precis ut som änglavingar. Kristallen skimrar i gröna och silvriga färger och man blir nästan hypnotiserad när man ser på den. En otroligt vacker och underbar kristall. Fyndigheter av Serafinit finns till största delen i Bajkalsjön i Sibirien, Ryssland. Men har också hittats på andra platser som Österrike, Usa, Turkiet och Italien. 

Serafinit - Egenskaper

Serafinit anses vara en hög vibrationssten och extremt kraftfull, den gör att vi kan få ett tydligt perspektiv genom att förbättra våra mentala förmågor. Intuitionen höjs och intellektet utvidgas. Om man lider av negativa och mörka tankar kan Serafiniten hjälpa dig att fördriva dessa och känna frid och lugn i stället. Om du bär med dig Serafinit eller om du lägger den i ditt hem kommer du känna av dess beskyddande och lugnande energier. Den kan också dra till sig kärlek och överflöd.
Serafinit är också en kraftfull andlig sten och kan hjälpa dig att få kontakt med dina guider och änglarna. Den kan skapa en länk till de högre dimensionerna. Detta är en ljusbringare och en kraftfull kristall som kommer att förbättra din vardag.