Slipade kristaller-Hjärtan-Djur-Natur

Slipade kristaller genom historien

Människor har ända sedan de lärde sig att hugga och forma sten använt den till att göra former som de anser är heliga. I det forntida Egypten finns det ju än i dag rätt tydliga och stora spår av hur heliga och viktiga uthuggna djur och former var. Sfinxen är ett riktigt bra exempel, även om det är den största vi vet om idag så är den absolut inte den enda sfinxen eller djuret i forna Egypten. I Kina har man hittat en hel uthuggen Terracotta armé av Qin Shi Huang, Kinas första kejsare (210-209 f.kr) Syftet med armén var att den skulle få liv och skydda honom i efterlivet.
Historien är riklig av berättelser om kejsare, kungar, präster och högt uppsatta personer som har använt uthuggna djur som beskyddare. 

Slipade kristaller i vår morderna värld

Slipade kristaller eller kristall carvings som det ibland också kallas har fortfarande samma syfte som förr att fungera som en skyddande, läkande och tröstande amulett. Idag fungerar det också som vackra inredningsdetaljer och i smycken. Vad de olika formerna har för betydelse kan variera och olika kulturer har olika symboliker. 

Olika typer av kristall figurer:

Cabochon stenar
Djur
Hjärtan
Natur och mat
Måne och stjärnor
Skyddsplattor
Människor och kroppsdelar
Kuber

Selenit orm

Slutsåld

Ametist måne

Slutsåld

Kristall Buddha

Slutsåld