Aroma oljor

Aroma oljor en naturlig må bra produkt

Eteriska oljor eller aroma oljor kan man använda till mycket. Vårt luktsinne är starkt kopplat till våra känslor och minnen, en lukt från vår barndom kan få oss att minnas en speciell plats eller tid. En lukt som man däremot förknippar med något jobbigt eller traumatiskt kan få oss att känna obehag. Med aroma oljor kan vi hjälpa kroppen att slappna av, sova bättre, stressa ner, pigga upp eller till och med släppa på täppt näsa. Att använda oljor och lukter till ett bättre välmående har människor gjort i flera hundra år kanske till och med tusen. På 1800 talet var det väldigt populärt att använda sig av luktsalt om en person svimmade eller tappade medvetandet eller betedde sig allmänt hysteriskt.  

Vad för eteriska oljor skall man välja? 

Det finns många härliga lukter att botanisera mellan, Tänk på att välja oljor som är 100% rena kallpressade vegetabiliska oljor, speciellt om du tänker använda dem på huden eller i håret. Även om man använder oljorna till att doft sätta ljus är det bra att man väljer oljor som inte är farliga att inandas. Vad för lukt man skall välja är helt upp till dig själv, några tips kan vi dock ge, Lavendel är avslappnande och kan reducera oro, riktigt härlig att använda precis innan man skall lägga sig. Eucalyptus kan lösa upp täppta bihålor och näsor och ha en lindrande effekt på förkylningar. 

Eteriska oljor inom aromaterapi

Inom aromaterapi använder man oljor för att rehabilitera både kroppen, själen och sinnet. Ofta kan aroma terapi vara en tilläggstjänst till någon annan terapiform, speciellt om man skall komma ner i varv och vara avslappnad. Det finns enormt många olika doftkombinationer och de som är duktiga på aroma terapi gör sina egna blandningar.