Yoni ägg

Yoni ägg - historia

Ordet Yoni är Sanskrift och betyder helig portal, det är också ett sätt att beskriva vaginan och symboliserar den gudomliga feminina kraften och frigörelse, sexualitet och glädje. Att använda Yoni ägg är en gammal asiatisk tradition och är ett sätt att träna upp bäckenbottenmuskulatur.
Yoni är också inom hinduismen en vulva symbol ofta är den förknippad med lingam symbolen som står för det manliga, medans yoni står för det kvinnliga. 

Varför skall man använda Yoni ägg?

Att regelbundet använda sig av Yoni ägg har många fördelar, att man tränar upp bäcken musklerna är bara en fördel, Yoni ägg kan också öka din sexlust och förbättra ditt sexliv. Yoni ägg kan också stärka blodflödet i kroppen och frigöra stress och spänningar. 

Hur använder man Yoni ägg?

Det enklaste sättet att använda Yoni ägg är vid meditation. Tänk på att det i början kan kännas konstigt och obekvämt när man använder dem, så i början kan det vara bra att börja i kortare perioder. När man sen har lärt känna sina ägg kan man ha dem under längre perioder. Tryck inte in ägget i vaginan utan låt kroppen själv få "jobba" det inåt. 

Hur rengör man Yoni ägg?

Lägg äggen i en kastrull med vatten som du sedan värmer upp till hett. Lägg inte i ägget efter att vattnet redan är uppvärmt då den stora värmeskillnaden kan göra att ägget spricker. När ägget är rengjort är det klart för att användas. Rengör alltid innan användning!